Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:36   Güncelleme : 13-11-2014 17:36

Alaplı, liman kenti olacak

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Belediye Başkanı Dr.

Alaplı, liman kenti olacak

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alport Liman Projesi ile Alaplı’nın liman kenti olacağını söyledi. Dr. Nevzat Çimenoğlu, “İlçede yapılması planlanan proje, ekonomik ve istihdam açısında büyük önem taşıyor” .

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu; Alaplı Limanı’nın Ereğli’ye, Alaplı’ya, Akçakoca’ya kısacası bütün bölgeye hitap edeceğini söyledi. Çimenoğlu, ilçede 3-5 bin civarında işsiz vatandaş ğunu ve bu projeyle birlikte işsizlik oranının önemli derecede azalacağını kaydetti.

Limanların medeniyet kapısı ğunu dile getiren Çimenoğlu, “Alaplı’nın hem bölgemizin hem de Ülkemizin bu limana büyük bir ihtiyacı vardır. Yapılacak liman Alaplı ile birlikte bölge için büyük bir kazanç sağlayacaktır. Bu liman Ereğli’ye, Alaplı’ya, Akçakoca’ya, kısacası tüm bölgeye hitap edecek. İlçemizde yaklaşık 3–5 bin civarında işsiz vatandaşımız ğu düşünülürse, bu liman, işsizliğe de bir çözüm olacaktır. Bunun yanı sıra, durma noktasına gelmiş İlçemiz ve bölgemiz ekonomisine de büyük bir katkı sağlayacaktır. Alaplı bir ‘liman kenti’ olacaktır. Önümüzde bürokratik bir süreç vardır. Biz olabilecek en kısa sürede inşaatına başlanmasını büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. Alaplı Limanının bu aşamaya gelmesinde büyük katkıları olan başta Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım olmak üzere ilgili bakanlarımıza, Milletvekili Fazlı Erdoğan’a Vali Erdal Ata’ya emeği geçen herkese Alaplı Belediyesi ve Alaplı halkı adına sonsuz teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum” diye konuştu.