Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:36   Güncelleme : 13-11-2014 17:36

Lufthansa’nın ikinci rotası Antalya

Lufthansa, ‘en büyük rakibimiz’ diye nitelendirdiği THY’ye rağmen Anadolu’da büyümekte kararlı.

Lufthansa’nın ikinci rotası Antalya

Lufthansa, ‘en büyük rakibimiz’ diye nitelendirdiği THY’ye rağmen Anadolu’da büyümekte kararlı. Alman havayolu şirketi, Bursa’dan sonra Antalya’dan da Münih’e doğrudan uçuşlara başlıyor. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, “İzin alabilirsek Frankfurt’a da sefer başlayacak” .

Alman havayolu şirketi Lufthansa, Türkiye pazarında büyümekte kararlı. Türkiye uçuşlarını daha geniş uçaklarla yapmaya hazırlanan şirket, Bursa ve Antalya üzerinde duruyor. Lufthansa Türkiye Müdürü Gregor Wende, 1 Nisan’da Antalya-Münih arasında hafta sonu seferlerine başlayacaklarını açıkladı.

Yoğun rekabetin yaşandığı Antalya hattındaki uçuş sayısını 3’e çıkarmayı planladıklarını belirten Wende, Antalya’dan Frankfurt’a da uçmak istediklerinin ancak slot (uçuş izni) alamadıklarının altını çizerek, pazardan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Bursa ile ilgili güzel planlarının bulunduğunu ifade eden Wende, Almanya ile Bursa arasında her gün uçmayı planladıklarını aktardı. Şirket, Münih’ten haftada 3 sefer düzenlenen Bursa’da yüzde 60 doluluk oranı yakaladı. Wende, “Otomobil endüstrisinin bulunduğu Bursa’ya gerçekleştirdiğimiz seferler yeterli değil. İstanbul üzerinden Almanya’ya giden Bursa’daki işadamlarının vakit kaybetmesini istemiyoruz” .

Lufthansa’nın Almanya’dan İstanbul’a, Bursa’ya, Ankara ve İzmir’e direkt uçuşları mevut. Söz konusu illere haftada 73 sefer düzenleniyor. Alman şirketin yöneticileri, Türk sivil havacılığına da büyük güven duyuyor. Bunun için Türkiye’ye yatırım kararı 2011’de de sürecek.

Türkiye-Almanya arasında geçen yıl 888 bin 178 yolcu taşıdıklarına dikkat çeken Wende, Türk Hava Yolları (THY) ve özel havayolları ile yaşadıkları ciddi rekabete rağmen yeni hat ve frekans artışlarıyla yolcu sayısını daha da artıracaklarını kaydetti. Tüm bunların yanında Türkiye’nin güçlü ve zor pazar ğunu belirten Genel Müdür, birçok pazara göre Türkiye’de daha çok iş yaptıklarını söyledi. Gregor Wende, önemli bir rakip gördükleri THY’nin çok kaliteli hizmet sunduğunu söyledi. Özellikle ikram konusunda Turkish Do&Co’yu çok başarılı bulduğunu ifade eden Wende, Do&Co’nun başarısı nedeniyle ikram şirketleri LSG Sky Chefs’te iyileştirmeye gittiklerini bildirdi. Lufthansa Türkiye Müdürü Wende, ikram şirketlerini daha iyi konuma getirebilmek amacıyla ekstra masraf yaptıklarını belirterek, “Yolculardan yemek konusunda tepki gelince kendi ikram şirketimizde eleştiriler doğrultusunda çalışma başlattık. Rekabetin yaşanması amacıyla Frankfurt ve New York’taki havalimanlarında yer alan first class yolcu salonlarımızdaki ikram hizmetini Do&Co’ya verdik” şeklinde konuştu.

Uçakta cep telefonu kullanımı ile ilgili gündemi de değerlendiren Wende, uçakta cep telefonu ile konuşma projesini Almanya Sivil Havacılık Otoritesi’nin kararına göre başlatacaklarını belirterek, bu konuya şu an için sıcak bakmadıklarını söyledi. Şirket, uçakta internet kullanımına 30 Kasım 2010’da başlamıştı. Gregor Wende, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın uçak trafiği açısından yeterli olmadığını, ancak bu sıkıntının tüm büyük havalimanlarında yaşandığını söyledi.