Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:37   Güncelleme : 13-11-2014 17:37

17 havayolu şirketi anlaştı

Antalya’da düzenlenen Routes Turizm Akdeniz Forumu’nda, Türkiye’ye sefer başlatmayı ve uçuş sayılarını artırmayı (frekans) taahhüt eden 17 havayolu ile anlaşma sağlandı.

17 havayolu şirketi anlaştı

Antalya’da düzenlenen Routes Turizm Akdeniz Forumu’nda, Türkiye’ye sefer başlatmayı ve uçuş sayılarını artırmayı (frekans) taahhüt eden 17 havayolu ile anlaşma sağlandı.

Akdeniz’in havacılık ve turizm sektörlerinden yaklaşık 300 delegeyi buluşturan Routes Turizm Akdeniz Forumu’nda, 752 ikili görüşme yapıldı. ICF Airports Antalya Havalimanı, Aeroflot ve bünyesinde bulunan dokuz farklı firmanın yanı sıra Wizz Air, Lufthansa, Smartwings, Malev, Chamwings, Transavia ve Jat Airways’in yer aldığı 17 havayolu şirketi ile anlaşma imzaladı.

Yapılan anlaşmalar arasında Haziran 2011’den itibaren Budapeşte-Antalya uçuşlarına başlayacak Wizz Air, Almanya’dan tarifeli seferlere başlayacak Lufthansa ve Mart 2011’den itibaren Çek Cumhuriyeti’nden Antalya’ya tarifeli seferler düzenleyecek Smartwings Havayolları bulunuyor. Bunların yanı sıra 2012’de 12 ay boyunca haftada üç defa Budapeşte’den sefer düzenlemek üzere Malev Havayolları ve charter uçuşlardan haftada iki kez düzenlenecek tarifeli uçuşlara geçiş yapmak üzere Sırbistan Havayolu Jat Airways ile anlaşma imzalandı. Ayrıca Cham Wings Havayolu haftada iki kez Ürdün, Irak ve Lübnan’dan topladığı yolcuları Şam aktarmalı Antalya’ya getirecek. Böylece Cham Wings ile giriş yapan yolcu sayısı yüzde 50 artacak. Transavia Havayolu’nun da Paris güzergâhına ilave Nautes destinasyonunu açmasıyla yolcu sayısında yüzde 50 artış hedefleniyor. Son olarak dün de Aeroflot ile masaya oturan ICF Airports, Aeroflot bünyesindeki dokuz firma da dahil olmak üzere frekans artırmaya ve yeni destinasyonlar oluşturmaya yönelik bir anlaşma imzaladı.

Routes Turizm Akdeniz Forumu boyunca Akdeniz çanağından gelen delegeler arasında 752 görüşme gerçekleşti. Sayıları 283’ü bulan katılımcıların 55’i havayolu ve tur operatörü delegeleri, 75’i havaalanı delegeleri ve geri kalan katılımcılar otel zinciri, yer hizmetleri veren firmaların delegelerinden oluşuyor.