Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:37   Güncelleme : 13-11-2014 17:37

Vatman, Bakan Şimşek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sisteminin test sürüşünü yaptı.

Vatman, Bakan Şimşek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sisteminin test sürüşünü yaptı. Bakan Şimşek ve beraberindeki heyet test sürüşü öncesi vagonların içini gezerek Hafif Raylı Sistem ve teknik donanım konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’den bilgi aldı.

Programa Bakan Mehmet Şimşek’in yanı sıra, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, AKP İl Başkanı Ahmet Uzer ve çok sayıda yetkili katıldı.

Bakan Şimşek ve beraberindeki heyet test sürüşü öncesi vagonların içini gezerek Hafif Raylı Sistem ve teknik donanım konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’den bilgi aldı. Başkan Güzelbey, Almanya’dan alınan vagonların iç ve dış aksamları ile giydirilmesi işlemlerinin Türkiye’de, Türk mühendisleri ve çalışanları tarafından yapıldığını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımında son aşamaya gelen ve 1 Mart’ta hizmete başlayacak olan Hafif Raylı Sistem’in Valilik binası ile başlangıç noktası olan Burç Kavşağı arasında gerçekleştirilen deneme sürüşünde vatman koltuğuna oturan Bakan Şimşek, Başkan Güzelbey ve ekibine övgüler yağdırdı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Böylece şehrimiz çok modern bir ulaşım vasıtasına sahip . Başkanımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum” .

Başkan Güzelbey de, “Hafif Raylı Sistemin vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bakanımıza bize verdikleri destekten dolayı kendisine minnettarız” diye konuştu.