Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:37   Güncelleme : 13-11-2014 17:37

Gelişmişliğin simgesi Ulaşım

Hızlı Trenler ve Türkiye’deki Geleceği konulu panele ev sahipliği yapan Okan Üniversitesi, hızlı trenler konusunda uzman; kamu, iş dünyası ve üniversite temsilcilerini panelist olarak ağırladı.

Gelişmişliğin simgesi Ulaşım

Hızlı Trenler ve Türkiye’deki Geleceği konulu panele ev sahipliği yapan Okan Üniversitesi, hızlı trenler konusunda uzman; kamu, iş dünyası ve üniversite temsilcilerini panelist olarak ağırladı.

Teori ile pratiği bir araya getiren eğitim anlayışıyla Türkiye'nin iş yaşamına en yakın üniversitelerinden biri olan Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsünde TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan’ın katılımıyla hızlı tren sistemlerinin dünyada ve Türkiye’deki gelişimi irdelendi.

Etkinliğe ayrıca TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın, Yapı Merkezi Grubu Onursal Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu, Tüvasaş Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Muammer Kantarcı, Okan Üniversitesi Uluslararası Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güngör Evren, Alarko Taahhüt Grubu Grup Koordinatör Yardımcısı Bülent Akkan panelist olarak katıldı.

Karayolu araçlarının çevreye verdiği zararların en aza indirilmesi amacıyla hızlı tren kullanımının zorunluluk haline geldiğini belirten konuşmacılar, diğer ulaşım sistemlerine göre demiryolunun güvenilirliği üzerinde durdular. Son yıllarda demir yollarına yapılan yatırımların arttığını ancak devam etmesi gerektiğini belirten Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, “Bir ülkenin gelişmesinin simgesi ulaşımdır. Türkiye maalesef demiryollarında çok zayıf... Marmaray projesi, üçüncü köprü, Gebze-İzmir Otobanı, duble yollar Türkiye’de devrim niteliğinde projelerdir” ve yolcu kapasitesi ile nüfus açısından hızlı trenin ülkemize ekonomik ve lojistik açıdan yararlarının altını çizdi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, hızlı trenlerin gelişen ülkelerin prestij projesi olması açısından büyük önem taşıdığını belirterek şuanda üzerinde çalışılan 35 proje ğunu, projelerin toplam bedelinin ise 25 milyar TL ğunu aktardı. Eskişehir – İstanbul hızlı tren projesinin 2012 sonu, 2013 başında bitirecekleri müjdesini verdi. Karaman “2016 yılına kadar hedefimiz, yatırımlarımızı sürdürerek Türkiye’de Devlet Demiryolları’nın zararını kâra dönüştürmektir” .

Daha sonra konun uzmanları panelde öğrencilere demiryolları ve hızlı tren ile ilgili aydınlatıcı bilgiler aktırdı.