Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:37   Güncelleme : 13-11-2014 17:37

Ulaşımda 21. Yüzyıl’ın yenilikleri

Siemens, Ankara’da 2–5 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen Euroasia Rail Fuarı’nda, 21.

Ulaşımda 21. Yüzyıl’ın yenilikleri

Siemens, Ankara’da 2–5 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen Euroasia Rail Fuarı’nda, 21. Yüzyıl’ın son teknoloji ürünü yenilikçi çözümlerini tanıttı. Siemens’in en hızlı treni Velero da büyük ilgi gördü. İspanya’daki denemede hızı 404 kilometreye çıkan Velaro’nun bu yıl geliştirilen son versiyonu, ev ve ofis ortamındaki tüm konfora sahip olması ile dikkat çekiyor.

Gelişen dünyamızda kaynaklar hızla tükeniyor. Bu kaynakların azalması da çevreci teknolojilerin daha hızlı geliştirilmesini sağlıyor. Dünya nüfusunun her geçen gün daha fazla şehirlerde yoğunlaşması, hem şehir içi hem de şehirlerarası ulaşıma daha fazla önem verilmesini beraberinde getiriyor.

Siemens’in “Sürdürülebilir Şehirler” konsepti altında topladığı teknolojilerin ilk sıralarında ise ulaşım odaklı çözümler bulunuyor. Siemens Mobility başlığı altında toplanan bu çözümlerde, şehir içi ve şehirlerarası raylı ulaşım çözümleri ve akıllı trafik sistemleri yer alıyor.

Siemens, bu alanlarda dünyanın pek çok ülkesinde hayata geçmiş yenilikçi çözümlerini 2-5 Mart 2011 tarihleri arasında Ankara Anfa Altınpark Fuar Merkezi’nde düzenlenen Eurasia Rail Fuarı’nda tanıttı. Bu çözümler arasında, ülkemiz gündeminde de kendine sıklıkla yer bulan hızlı tren teknolojileri geliyor. Siemens’in bu alanda çevre dostu teknolojileriyle farklılaşan çözümleri, 20 yılı aşkın bir dır aktif olarak başta Almanya olmak üzere Belçika, Hollanda, İsviçre, İspanya, Çin ve Rusya gibi gelişmiş ülkelerde kullanılıyor. Siemens fuarda en hızlı treni Velero’yu da tanıttı. Hızı 404 kilometreyi geçen Valero’nun bu yıl geliştirilen son versiyonu, ev ve ofis ortamındaki tüm konfora sahip olması ile dikkat çekiyor.

Siemens, ayrıca şehir içi raylı ulaşım çözümlerini de özel tasarlanmış standında tanıtımını da gerçekleştirdi. Bir raylı sistemin ihtiyacı olan otomasyon sistemlerinden sinyalizasyona, elektrifikasyondan rayların bakımına kadar tüm süreçleri tek başına karşılayan ürün ve çözümleriyle Siemens, fuarın en dikkat çeken çözümlerini katılımcılarla paylaştı.

Siemens Türkiye’den Cüneyt Genç ile Siemens Almanya’dan Mohamad Sidaoui ise fuarda “Gelecekte Daha Temiz Bir Çevre İçin Yeşil Ulaşım” ve “Siemens Hızlı Trenler” başlıklı sunumlar yaptı.