Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:40   Güncelleme : 13-11-2014 17:40

Pendik’ten Köstence’ye Ro-Ro hattı!

Dünyanın en önde gelen Ro-Ro operatörlerinden U.

Pendik’ten Köstence’ye Ro-Ro hattı!

Dünyanın en önde gelen Ro-Ro operatörlerinden U.N Ro-Ro, uzun vadeli genişleme stratejisinin bir sonucu olarak İstanbul Pendik Limanı’ndan Romanya’daki Köstence Limanı’na Ro-Ro hattını hizmete açıyor.

U.N Ro-Ro tarafından ayrıca, Fransa hattındaki gemi sayısının 3’e çıkarılarak yıllık araç kapasitesinin 65 bine yükseltileceği ve Mersin-Trieste hattında yüzde 20 kapasite artırımıyla yılda 50 bin araç taşıma kapasitesine ulaşılacağı bildirildi.

U.N Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu, ekonomik durgunlukla birlikte 2007 yılından itibaren kayıpların yaşandığı sektörün 2010 yılında toparlanmaya başladığını söyledi. Gümüşoğlu, durgunluk dönemini U.N Ro-Ro olarak yeni yatırımlar için bir fırsat olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

2007’den bu yana yapılan 320 milyon dolarlık yatırımla alınan 4 yeni gemiyle birlikte filonun yüzde 57 büyüdüğünü belirten Gümüşoğlu, “U.N Ro-Ro olarak Türkiye’nin ihracatına hizmet etmeye devam ediyoruz. Büyüyen 13 gemilik filomuzla uluslararası taşımacılarımızın yılda 340 bin aracına talibiz” . 2007 yılında 506 olan sefer sayısının durgunluk dönemindeki düşüşün ardından 2010’da yeniden 509’a çıktığını, 2011’de yıllık sefer sayısını 689’a çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Gümüşoğlu, 2012 itibariyle hedeflerinin yılda bin sefer ğunu sözlerine ekledi.

U-N Ro-Ro olarak müşterilerine her kaliteli hizmet sunmak konusunda kararlı klarının altını çizen Gümüşoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda, taşımacılık sektörü için büyük önem taşıyan konulardan biri olan transit süre konusunda sefer programlarında yeni düzenlemeler yaparak gecikmelere sebep olan uygulamaları kaldırdık. Ayrıca Çanakkale Boğazı’ndan geçişlerde U.N Ro-Ro olarak aldığımız özel izinler sayesinde artık tarifeli hat işleticisi statüsü ile geçiş önceliği kazandık. Online rezervasyon ve biletleme hizmetimizin önümüzdeki hafta itibariyle başlamasıyla da müşterilerimiz ofislerinden gemideki yerlerini ayırtıp biletlerini alabilecek.”