Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:42   Güncelleme : 13-11-2014 17:42

Eclipse 500, en iyi iş jetleri arasında

Ortakları arasında Türk EA Havacılık’ın da bulunduğu Eclipse 500 çift motorlu hafif jet uçağı, dünyanın en prestijli havacılık dergilerinden Flight Global tarafından “En iyi 10 İş Jet”i arasında gösterildi.

Eclipse 500, en iyi iş jetleri arasında

Ortakları arasında Türk EA Havacılık’ın da bulunduğu Eclipse 500 çift motorlu hafif jet uçağı, dünyanın en prestijli havacılık dergilerinden Flight Global tarafından “En iyi 10 İş Jet”i arasında gösterildi. Learjet, Falcon, Gulfstream, Jetstar gibi efsane iş jetleri arasında altıncı sırada yer alan Eclipse 500’ü bugüne kadar aldığı sipariş sayısına da övgüler yağdırdı.

Flight Global’daki “The Ultimate Jet Set – Jet Set’te Gelinen Son Nokta” başlıklı yazıda Eclipse 500 ile ilgili: “Gerek ‘çok hafif jet’ sınıfındaki rakip ürün sayısındaki artış gerekse de bugüne kadar aldığı sipariş sayısı ile Eclipse 500’ün havacılık tarihindeki etkisi tartışılmaz” deniyor.

KABİN İÇİNDE BMW TASARLAMI

Kabin içi BMW tarafından tasarlanan ve tercihe göre 4 ya da 5 yolcu taşıyan Eclipse 500 aynı da ekonomik özellikleri ile de en çok tercih edilen kişisel jet olmaya devam ediyor. Eclipse 500, dünyanın en sessiz çift motorlu jeti unvanına da sahip.

Dünyanın ilk çift motorlu hafif jeti olan ve en yakın rakibinden yüzde 40’a varan oranda daha az yakıt harcayan Eclipse 500, şu anda aralarında ünlü aktör John Travolta, Formula 1 sürücüsü Ralf Schumacher gibi isimlerin de yer aldığı 260 kişi tarafından kullanılıyor.

2009 yılında Eclipse Aerospace’ın kurucu ortağı olarak havacılık sektörüne hızlı bir adım atan EA Havacılık aynı da Eclipse 500 uçağının Avrupa, Rusya ve Orta Doğu Satış Temsilciliğini de üstleniyor. EA Havacılık ayrıca İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yer alan Avrupa’nın tek Eclipse Aerospace Platin Servis Merkezi ile Eclipse 500 sahiplerine bakım, onarım ve geliştirme hizmetleri sunuyor.