Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:44   Güncelleme : 13-11-2014 17:44

Ankara-Konya 10 TL!..

Yapımı tamamlanan Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son kez test sürüşü yaptı.

Ankara-Konya 10 TL!..

Yapımı lanan Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son kez test sürüşü yaptı. Hattın resmi açılışı yapılmasının ardından ilk 15 gün boyunca bilet fiyatları 10 TL’den satışa sunulacak.

Ankara’dan Konya’ya kadar Yüksek Hızlı Trenle gelen ve makinist dairesine geçerek treni kullanıp test eden Bakan Binali Yıldırım, Konya Gar’ın da Vali Aydın Nezih Doğan, Ak Partili Milletvekilleri Mustafa Kabakçı ve Harun Tüfekçi ile protokol üyeleri tarafından karşılandı. Bakan Yıldırım, Gar’da yaptığı basın toplantısında Ankara- Konya Yüksek Hızlı Tren hattının uzunluğunun 309 kilometre ğunu ve trenin saatte 300 kilometre hız yapabildiğini söyledi.

YHT hattının 1 milyar liraya mal ğunu ve 4 yıl 8 ay da landığını belirten Bakan Yıldırım, “Ankara- Konya hattımız 17 Aralık 2010 tarihinde lanmıştı. Ama o günden bugüne kadar ‘Piri Reis’ adlı test treniyle yaklaşık 100 bin kilometre test sürüşü yapıldı. Hattımızın ını yerli firma yaptı. Hat boyunca 56 bin tonluk ray, 805 bin adet travers kullanıldı. 252 adet alt ve üst geçit yapıldı. Hat boyunca hiçbir hemzemin geçit yok. Çünkü güvenlik çok önemli. Bu yüzden hemzemin geçidi yok” .

Yüksek Hızlı Tren sayesinde Ankara- Konya arasının gidiş- gelişin 3 saat olacağını ifade eden Bakan Yıldırım, “Açılış nedeniyle Ramazan Bayramı sonuna kadar bilet fiyatlarımız ekonomi vagonu 10 TL, business 15 TL olacak. Bayramdan sonra ekonomi 25 TL, business ise 35 TL olacak. Günde 4 sefer yapılacak” açıklamasını yaptı.