Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:44   Güncelleme : 13-11-2014 17:44

TCDD’nin güvenliği Huawei emanet

Huawei, Türkiye’de kurumsal iş çözümleri alanında büyüyor.

TCDD’nin güvenliği Huawei emanet

Huawei, Türkiye’de kurumsal iş çözümleri alanında büyüyor. Dev projelere imza atacak olan Huawei Kurumsal İş Çözümleri ekibinin ilk projesi TCDD’nin Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hattındaki güvenlik ve izleme sistemlerinin kurulması olacak.

Bilgi ve iletişim teknolojileri çözüm sağlayıcısı Huawei, telekom konusundaki deneyim ve uzmanlığını kurumsal iş çözümleri pazarına yönelterek, bu kapsamda kurduğu Huawei Enterprise-Kurumsal İş Çözümleri birimi ile Türkiye’deki yatırımını bu alanda da genişletti. Huawei, Türkiye’deki ilk büyük projesini hayata geçirmek üzere, Savronik ile TCDD’nin Ankara – Eskişehir arası Yüksek Hızlı Tren Hattı boyunca kurulacak yol boyu güvenlik ve izleme sistemleri konusunda anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında, Huawei Türkiye’de hızlı tren hatlarına yönelik ilk güvenlik ve izleme sistemleri tedarikçisi olacak.

Huawei Kurumsal İş Çözümleri Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Philip Zhihui Liang, Türkiye’de her anlamda büyüyen iş hacminin kendilerini daha büyük projeler için motive ettiğini ve Türkiye’nin dünyanın parlayan ekonomisi ğunu belirtti. Türkiye ekonomisinin daha da gelişmesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Liang, Kurumsal İş Çözümleri konusunda yeni bir yapılanma gerçekleştirerek, alanında başarılarıyla kendisini ispatlamış deneyimli bir ekiple yola devam edeceklerini söyledi.

Huawei’nin vizyonunun yaşamı iletişim yoluyla zenginleştirmek ğunu belirten Liang, bulut bilişim teknolojisiyle hem daha geniş kitlelere daha hızlı hizmet götürüleceğini hem de gelişen teknolojiyle beraber artan geniş bantlı hizmetlere yönelik talebinin karşılanmasını sağlayacaklarını anlattı. Sahip kları teknolojiye ve dev AR-GE yatırımında güvendiklerini söyleyen Liang, dünya çapındaki en büyük ikinci AR-GE merkezini kurdukları Türkiye’den teknoloji geliştirme anlamında da beklentilerinin yüksek ğunu vurguladı. Huawei teknolojisinin sürdürülebilir ekonomi, doğal kaynak kullanımı ve çevrenin korunmasına katkılarından da söz eden Liang, Kurumsal İş Çözümleri ekibini de tanıttı.

Liang’ın liderliğindeki Huawei Kurumsal İş Çözümleri ekibi, İş Çözümleri Direktörü Özay Uyanık, Kanal Direktörü Altan Cengiztekin, Satış Direktörü Serdar Yokuş ve Servis Direktörü Eren Serçe ile Pazarlama Müdürü Gülşah Koçak’tan oluşuyor.