Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:45   Güncelleme : 13-11-2014 17:45

Air Berlin’e ‘Turkey’ ekledi

Esas Holding’in hissedarı olduğu Alman Air Berlin Havayolları, Antalya merkezli uçuşlara başladı.

Air Berlin’e ‘Turkey’ ekledi

Esas Holding’in hissedarı ğu Alman Air Berlin Havayolları, Antalya merkezli uçuşlara başladı. Pegasus Havayolları ve ortak ğu İzair’le birlikte gerçekleştirilen seferler, ‘Air Berlin Turkey’ adıyla yapılacak. Charter olarak adlandırılan tarifesiz uçuşlarda, İzair’e ait iki Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı kullanılacak.

İlk sefer, Antalya’dan Stuttgart’a gerçekleştiridi. Daha sonra uçuş ağı Bremen, Düsseldorf, Frankfurt, Leipzig/Halle, Nüremberg ve Paderborn kentlerine genişletilecek. Haftalık uçuş sayısı 31’e çıkacak.

Uçuşlarda kullanılacak İzair’e ait Boeing 737-800 tipi uçaklar Air Berlin renklerine boyandı. Türk bayraklı ve İzair ekipleri tarafından uçurulacak uçakların gövdelerindeki Air Berlin logosunun önüne ‘Turkey’ eklendi.

Operasyonunu iki uçakla başladığını söyleyen Pegasus Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, “Yaz sezonunda uçak sayısını 6’ya çıkartmayı planlıyoruz. Uçuş ağımıza önümüzdeki yıl Berlin, Köln, Münster, Hanover ve Münih kentlerini de ekleyeceğiz” . Eylül ayında Pegasus ve Air Berlin’in ortak uçuşlara başlamasının ardından bu operasyonun büyük önem taşıdığına dikkat çeken Air Berlin Turizm Pazarlama Müdürü Detlef Altmann, “Satışların önemli bölümü charter tur operatörleri tarafından yapılacak. Kabin hizmeti ve filo yapısı ile Air Berlin standartlarını yolcularımıza sunacağız” diye konuştu. Pegasus Havayolları’nın bağlı ğu Esas Holding, 2009’da Air Berlin’in yüzde 15,3 hissesini İsviçre Bankası UBS’ten satın almıştı. 128 uçağı bulunan şirket, yolcu sayısıyla Almanya’nın ikinci havayolu.