Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:45   Güncelleme : 13-11-2014 17:45

Hızlı Trende Indra teknolojisi

Indra, teknolojideki üstünlüğünü kullanarak Mekke-Medine arasında sefer yapacak 440 Milyon Euro’luk hızlı tren projesini hayata geçiriyor.

Hızlı Trende Indra teknolojisi

Indra, teknolojideki üstünlüğünü kullanarak Mekke-Medine arasında sefer yapacak 440 Milyon Euro’luk hızlı tren projesini hayata geçiriyor. Indra , Suudi Arabistan’da 450 km uzunluğunda olması ve günlük 160.000 yolcu kapasitesine sahip olması planlanan proje için; yönetim, telekomünikasyon, bilet işlemleri ve güvenlik sistemlerini sağlayacak.

İspanya’nın lider Avrupa’nın öncü IT şirketi Indra Suudi Arabistan’ın en uzun tren hattı olacak Mekke-Medine Hızlı Tren projesinin alt yapısında önemli bir rol üstleniyor. Indra 440 milyon Euro değerindeki anlaşma ile Mekke ve Medine’yi birleştirecek olan tren hattının donanım yönetim, trafik yönetimi, telekomünikasyon, bilet işlemleri ve güvenlik sistemlerini uygulamadan sorumlu olacak. Günlük 160,000 yolcu kapasitesine sahip olacak proje bugüne kadar bir İspanyol konsorsiyumu tarafından kazanılan en büyük uluslararası proje olarak görülüyor.

Indra Mekke-Medine Hızlı Tren Hattında sabit hatlar ve mobil telefonlarda diğer sistemleri destekleyecek altyapıyı sağlayarak (sinyal, bilet kesim, yolcu bilgisi, vb.) kapsamlı bir telekomünikasyon sistemi sunacak. Sistemde yüksek hızlı hatlarda fiber optik altyapısı kurulacak. Indra Bunun yanında, trenlerdeki yolcular için internete erişimlerini de sağlayacak bir sistem kuracak. Indra’nın sunduğu altyapı bilet satımı konusunda da temassız teknoloji ile elektronik ödeme sistemini birleştiriyor. Geleneksel biletlerin yerine geçen bu temassız biletleme teknolojisi tüm geçiş sürecini hızlandırıyor. Ayrıca Indra, internet kanalı aracılığıyla bilet rezervasyon ve satış işlemlerini gerçekleştirecek. Indra, istasyonlarda ve trenlerde elektronik görüntüler, web, SMS, hoparlör sistemler ile yolcuların güvenliği de sağlayacak. Bu platform tren hattı trafiğini yönetmedeki en gelişmiş platform olarak kabul ediliyor.