Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:45   Güncelleme : 13-11-2014 17:45

6. Altın Çıpa Ödülleri sahiplerini buldu

Denizcilik sektöründe her geçen yıl daha da büyük bir katılımla gerçekleştirilen ve sektörün “Oscar ödülü” sayılan Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri 2011, İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

6. Altın Çıpa Ödülleri sahiplerini buldu

Denizcilik sektöründe her geçen yıl daha da büyük bir katılımla gerçekleştirilen ve sektörün “Oscar ödülü” sayılan Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri 2011, İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Dünya denizcilerinin yoğun ilgi gösterdiği törende, başta Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü üyesi ülkelerden; İtalya, Yunanistan, Gürcistan, Suriye, İngiltere, Güney Kore, Çin Halk Cumhuriyeti, Nijerya, Malta, Endonezya, İran İslam Cumhuriyeti, Saint Kitts ve Nevis, Pakistan ve Panama olmak üzere 45 ülkeden üst düzey temsilci katıldı.

Düzenlenen organizasyonda; MSC Gemi Acentliği'ne "Konteynır Gemi Acenteliği Ödülü", Akmar Deniz Acenteliği'ne "Açık Deniz Yük Gemi Acenteliği ödülü", Güven Kepçe'ye "Deniz ve Gemi Teknolojileri Ödülü", Dalgakıran Kompresör'e "Gemi Yan Sanayi Ödülü", Mengi Yay'a "Yat ve Tekne İnşa Ödülü", PSA Mersin Uluslararası Limanı'na "Liman İşletmeciliği Ödülü", Konvoy Denizcilik'e "Kuru yük Gemi İşletmeciliği Ödülü", Kıran Denizcilik'e "Büyük Tonaj Gemi Armatörlüğü Ödülü" verildi.

Bu yılki "Merhum Yücel Odabaşı Jüri Onur Ödülü", Malta IMO Temsilcisi Carmel Lino Vassalo'ya, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ise TOBB Başkan Vekili Halim Mete'ye layık görüldü. Deniz, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a ise "Yılın Siyaset Adamı Ödülü" takdim edildi. Yıldırım, ödülünü Şadan Kalkavan'ın elinden aldı. Gecenin sonunda Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos'a da, "Denizin ve Denizcinin Dostu Onur Ödülü" verildi.

Altın Çıpa Başarı Ödülleri organizasyonunda, Dünya deniz ticaretinin çatısı konumunda bulunan Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos, Uluslararası Kargo Gemileri Sahipleri Birliği (INTERCARGO) Genel Müdürü David Jones, Uluslararası Gemi Mühendisleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Konsey Başkanı Malcolm Vincent, WISTA İngiltere Başkanı Maria Dixon ve birçok davetlinin katıldığı törende açılış konuşmalarını Deniz Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Canpolat ve Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Top yaptı.

Deniz Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Canpolat, “Bir Türk atasözü olan, başarı ödüllendirilmeli anlamı taşıyan ‘iltifat marifete tabidir’ sözü ile başladığımız bu yolda dünya denizcilerini bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İçinden deniz geçen dünyanın alternatifsiz tek suyolu olan Türk boğazlarının yanı başında düzenlediğimiz Altın Çıpa Başarı Ödülleri töreni birçok ilklere imza attı. 6 yıllık Altın Çıpa törenleri boyunca 125 ülkenin denizcilik idaresinin üst düzey yöneticilerini ülkemize getirerek, Türk denizcileri ile buluşturma imkânını sağladık” .

DÜNYADA BİR MARKA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Altın Çıpa Denizcilik Ödül Töreni'nin, dünya denizcilik camiasında bir marka haline geldiği söyledi. Bakan Yıldırım, Türkiye'nin son 8 yılda her şeyden önce denizcilikte süper lige çıkan bir ülke ğunu vurguladı. Yıldırım, ''Kara listeden beyaz listeye geçen, denizci kökenli yöneticilerle, uzmanlarla denizcilik idaresini buluşturan ve birçok deniz yapılarının ülkeye kazandırıldığı, denizcilik eğitiminde kat edilen yollar, dünya yat üretiminde marka haline gelen bir ülke ve marinalarıyla, limanlarıyla, uygulanan yap-işlet-devret modelleriyle bu alanda önemli ve verimli hizmetleri başarmış bir Türkiye var'' .