Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:46   Güncelleme : 13-11-2014 17:46

Köstence hattında 3 araçtan biri bedava!

Uluslararası nakliye firmalarına 4 hat ile hizmet veren Un Ro-Ro, Köstence hattı ile Karadeniz’e açıldı.

Köstence hattında 3 araçtan biri bedava!

Uluslararası nakliye firmalarına 4 hat ile hizmet veren Un Ro-Ro, Köstence hattı ile Karadeniz’e açıldı. İstanbul Pendik Limanı’ndan Romanya’daki Köstence Limanı’na Ro-Ro hattı açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşti. Un Ro-Ro yılsonuna kadar bir kampanya düzenledi ve bu hattı kullanan firmaların her üç aracına bir bedava gidiş dönüş bileti verilecek.

İstanbul’daki Pendik ve Ambarlı ile Mersin’deki limanlardan İtalya’daki Trieste ve Fransa’daki Toulon Ro-Ro hatlarını düzenli olarak işleten Un Ro-Ro, 5’inci hattı olarak Köstence hattını hizmete soktu. Köstence hattının, Türkiye’den Romanya’ya ve Romanya üzerinden transit olarak Doğu ile Kuzey Avrupa’ya taşıma yapan firmaların yanı sıra bu bölgelerle ticaret yapan ihracatçılara alternatif bir güzergâh sağlaması hedefleniyor.

Hattın açılış törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu, Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, Pendik Belediye Başkanı Mustafa Şahin, TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan ve UND Başkanı Engin Özmen ile çok sayıda sektör mensubu katıldı.

Köstence hattının açılışında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın büyük katkıları ğunu açıklayan Un Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu, bu hat ile birlikte Türk nakliyecisinin büyük avantaj yakaladığını vurguladı. Gümüşoğlu, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda kendilerinin de çalışma yaptığını ve yeni hat ile birlikte şuanda 5 olan hat sayısı ile 13 olan Ro-Ro gemi sayısının bu tarihe kadar artacağını açıkladı.

Gümüşoğlu, “Pendik-Köstence hattında haftada 3 seferle yılda 30 bin araç taşıma kapasitesi sunuyoruz. Diğer hatlarımız gibi Köstence hattı da karayoluna göre maliyet avantajı sağlayacağı için hem ihracatçılarımıza, hem de uluslararası nakliye firmalarımıza önemli bir tasarruf sağlayacaktır. Buda Türk ürünlerinin daha rekabetçi koşullarda yeni pazarlara ulaştırılması anlamına gelmektedir. Ro-Ro taşımacılığının artması batı çıkış kapılarında karşılaştığımız kota ve belge sınırlamalarını da ortadan kaldıracaktır. Yıllardır sunduğumuz deniz otoyollarımız ile taşımacılarımız için Türkiye’yi Avrupa’ya bağlıyoruz. Türkiye’yi Doğu Avrupa’ya bağladığımız yeni deniz otoyolumuz olan Köstence hattının da taşımacılarımıza rekabet avantajı sunacağına inanıyoruz” .

KOMBİNE TAŞIMACILIĞI DESTEKLİYORUZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bundan sonra kombine taşımacılığa, çevreci taşımacılığa, emniyetli, ekonomik taşımacılığa vurgu yapan her türlü projenin yanında olacaklarını bildirdi. Pendik-Köstence Ro-Ro hattının, tartışmasız, rakipsiz, çevreci, ekonomik ve her yönüyle üstün bir hat ğunu dile getiren Bakan Yıldırım, Un Ro-Ro'yu bu kararından dolayı tebrik etti.

Ulaşımda daha çevreci daha ekonomik taşıma yollarını teşvik edeceklerini belirten Yıldırım, taşımacılıkta bütünleşik sistemleri kullanmanın büyük önem arz ettiğini ve Ro-Ro'nun bir kombine taşımacılık sistemi ğunu söyledi. Bakan Yıldırım, burada kara, demir ve deniz yollarının kullanıldığını, bu sistemlerin kullanılmasıyla hem kaynak tasarrufu yapıldığını hem çevrenin daha az kirlendiğini hem de daha ekonomik ve emniyetli taşımanın sağlandığını, böylece rekabet gücünün arttığını söyledi.

KANUNDA DÜZENLEME

Binali Yıldırım, son Bakanlık Teşkilat Kanunu'nda düzenleme yaparken kombine taşımacılık ve tehlikeli yüklere ayrı bir önem verdiklerini, bununla ilgili bir genel müdürlük tesis ettiklerini dile getirdi. Bakan Yıldırım, “Bundan böyle gerek tehlikeli yüklerin taşınmasıyla ilgili her türlü düzenleme denizyolunda, demiryollarında, karayolu taşımacılığında, uçakla taşımalarda bunların sıkı kuralları var. Biz bunları birdenbire hepsini uygulamıyoruz. Zamana yayarak sektörümüzü de sıkıntıya sokmadan ama mutlaka 2013'de, 2014'de, artık fazla ımız yok, bununla ilgili kuralları kademe kademe yürürlüğe koyacağız. Yapmazsak bizi taşımacılık sektörünün dışına atarlar. Başka hiç çaresi yok. Ertelemekle bu işin içinden çıkamayız” .

Kombine taşımacılığın Türkiye'de ihmal edilen alanlardan biri ğunu vurgulayan Yıldırım, yurt içi taşımacılığın daha önce karayolu ağırlıklı ğunu, şu anda lojistik merkezleri yaptıklarını, tren istasyonlarına, fabrikaların yanına ve limanların arka taraflarına bu merkezleri kurduklarını, böylece dengeli bir taşıma sistemi kurmaya çalıştıklarını söyledi.

YÜZDE 50 ARTIŞ YETMEZ!

ÖTV'siz yakıtla deniz taşımacılığını canlandırmayı amaçladıklarını, ancak yolcudaki canlanmanın daha dikkati çekici ğunu kaydeden Yıldırım, “Yükte yüzde 50 artış var, fakat bizim beklediğimizden daha düşük. Neden- Alışkanlıklar, mevzuat direnci var. Bundan sonra kombine taşımacılığa, çevreci taşımacılığa, emniyetli, ekonomik taşımacılığa vurgu yapan her türlü projenin yanında olacağız” . Türkiye'nin yurt içindeki taşıma gücünü artıracaklarını, filoyu gençleştireceklerini, yurt dışında rekabet gücünü artıracak kombine taşımacılığa daha fazla önem vereceklerini ifade eden Yıldırım, Pendik-Köstence Ro-Ro hattının hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Un Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu davetlilerle birlikte hattın açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından ihraç mallarını taşıyan araçlar Ro-Ro gemisine yüklendi. Hattın açılışıyla birlikte Romanya’ya haftanın 6 günü uçak seferlerinin de başlatıldığı bilgisi verildi.

Ulaşım Gazetesi