Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:46   Güncelleme : 13-11-2014 17:46

Minibüsler kalkıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, minibüslerin kaldırılacağını açıkladı.

Minibüsler kalkıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, minibüslerin kaldırılacağını açıkladı. Şuanda proje üzerinde çalışıldığı bilgisini veren Başkan Topbaş, “Minibüslerin kaldırılması için proje geliştiriyor. Minibüsler kaldırılacak ancak esnafımızın mağdur olmaması içinde elimizden geleni yapacağız” .

Kentiçi toplu taşımacılık sektöründe Avrupa standartları üzerinde otobüslerle hizmet vermeye başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dolmuş sorununa da el atıyor. Kentte dolmuşların kademeli olarak kaldırılacağını açıklayan Başkan Kadir Topbaş, şuanda konuyla ilgili çalışmaların devam ettiği bilgisini verdi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Minibüsler kaldırılacak. Ama minibüs esnafını mağdur etmeyeceğiz. Mesela; bu esnaf otobüs hatlarına yönlendirilecek. Havaray projemiz var. Burada da değerlendirmeler olacak. Havaray işletmeciliğini de bu esnafa bırakabiliriz. Dolmuşları kaldırırken de ifade ettiğim gibi esnafımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Projelerimizin hayata geçmesiyle birlikte bu sorunu 1-2 yıla kadar çözeceğiz. Metro hatları genişletilecek. Yeni metro hatları açılacak, otobüslerin hepsi yenilenecek. Taranmış şeritler yapıyoruz. Otobüsler ve 3 yolcu taşıyanlar bu şeridi kullanacak. Bunları termik kameralar okuyacak. Akıllı kavşaklar yapıyoruz. Bekleme azalacak” ifadesini kullandı.