Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:46   Güncelleme : 13-11-2014 17:46

Uçakta İnternet keyfi

Emirates Havayolu’nun On-Air Wi-Fi internet bağlantılı A380 uçuşlarında yolcular, internette sörf yapıp e-postalarını ya da tweet’lerini Emirates ağı üzerinden gönderebilecek.

Uçakta İnternet keyfi

Emirates Havayolu’nun On-Air Wi-Fi internet bağlantılı A380 uçuşlarında yolcular, internette sörf yapıp e-postalarını ya da tweet’lerini Emirates ağı üzerinden gönderebilecek. Yolcular, uçuş sırasında akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarlar gibi Wi-Fi erişimli cihazlarının kablosuz bağlantılarını açarak gökyüzünde Wi-Fi hizmetine erişim sağlayabilecek. Çok sayıda Emirates yolcusu, sistemin test uygulaması yapılan A380 uçuşlarında şimdiden bu hizmetle tanıştı.

Wi-Fi hizmetleri öncelikli olarak halihazırda bu hizmetin sunulduğu 19 Emirates A380 uçağının 11’inde başlatılacak ve siparişi verilmiş olan 71 adet Emirates A380’le birlikte tüm filonun sistem kurulumları içinde gerçekleştirilecek. Emirates Havayolu, Wi-Fi erişimine ek olarak 2012’nin ortasından itibaren tüm yeni A380’lerde Wi-Fi, cep telefonu ve mobil veri hizmetlerini eksiksiz olarak sağlayacak.

Veri paketlerinin ücretlendirme planları mobil cihazlar için 7.5 dolardan ve dizüstü bilgisayarlar için 15 dolardan başlıyor. 7.5 dolarlık paket, ortalama bir Blackberry kullanıcısının Dubai’den Paris’e kadar tüm yol boyunca, yani altı buçuk saatten fazla internete bağlı kalması için yeterli oluyor.

Emirates Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Patrick Brannelly, Emirates’in özellikle uzun süreli uçuşlarda uçak içi internet bağlantısının giderek önem kazandığını belirterek “İnternet nasıl gündelik yaşamın bir parçasıysa, uçuş deneyiminin de önemli ve vazgeçilmez bir unsuru haline gelecek. Testlerimiz sonucunda insanların uçak içi internet erişimi konusundaki beklentilerini saptadık. Bu hizmeti uygun fiyatlandırma seçenekleriyle sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Halihazırda 91 uçağında cep telefonu kullanma hizmeti sunan Emirates, bu alanda öncü konumda. A380 uçaklarımızda OnAir Wi-Fi hizmetini başlatmaktan memnunuz ve tüm filomuzda iletişim ürünlerine yönelik yatırımlarımıza devam edeceğiz” .

Emirates, İstanbul – Dubai arasında, genellikle uzun menzilli uçuşlarda tercih edilen, üstün teknolojiye sahip ve geniş gövdeli Boeing 777 tipi uçaklar ile uçuyor. Emirates, 165 uçağı ile gökyüzünün en genç filolarından birine sahip. Dünyanın en hızlı büyüyen uluslararası havayolu şirketleri arasında yer alan Emirates, yolcularını 68 ülkede 115’in üzerinde noktaya taşıyor.