Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:47   Güncelleme : 13-11-2014 17:47

UND Deniz’de beyaz bir sayfa

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından Nisan 2010 tarihinde kurulan ve bazı olumsuzluklar nedeniyle sıkıntılı günler geçirerek ticari faaliyetlerini askıya alan UND Deniz’de beyaz bir sayfa açıldı.

UND Deniz’de beyaz bir sayfa

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından Nisan 2010 tarihinde kurulan ve bazı olumsuzluklar nedeniyle sıkıntılı günler geçirerek ticari faaliyetlerini askıya alan UND Deniz’de beyaz bir sayfa açıldı. UND Başkanı Engin Özmen, şirketin hiç kimseye borcu kalmadığını açıkladı.

UND Başkanı Engin Özmen, UND Deniz’in sektöre maliyetinin 23 milyon 500 bin TL ğunu bildirdi. Borçların 2013 yılına kadar yapılandırıldığını dile getiren Özmen, bu maliyetlerin büyük bir kısmının UND kasasından ödendiğini vurguladı. Borçların ödenmesi noktasında Un Ro-Ro’daki hissenin bir kısmının satıldığını ifade eden Özmen, “Un Ro-Ro’da 1.2 oranında derneğimizin hissesi vardı. Bu hissemizin 0.40’ını KKR şirketine 5 milyon Euro’ya satışını yaptık. Aldığımız paranın 3 milyon TL’sini Gürbulak’taki yatırımlarımız için kullandık. Geriye kalanı da UND Deniz’deki borçlarımız için harcadık” .

2011 yılının UND yönetim kurulu için çok sıkıntılı bir süreç ğunun altını çizen Başkan Özmen, “UND’nin bu yönetim kurulu, UND Deniz gibi bir proje’nin sıkıntısıyla göreve başladı ve o sıkıntıları çözme noktasında da ciddi emek harcadı. İzlediğimiz yol, yaptığımız operasyonlar gerçek anlamda ciddi operasyonlardı. Bugün UND Deniz’in ne borcu kalmıştır, ne de 3’üncü şahıslara taahhüdü kalmıştır. Her şeyden arınmış, temizlenmiş, yeniden kurulduğu günkü gibi borçsuz harçsız bir konumdadır” .

UND Deniz’in tekrar faaliyete geçip geçmeyeceği konusunda da bilgi aktaran Başkan Özmen, şöyle konuştu: “Borçların bir kısmı ödendi ve sıkıntılı günler geçti yapılandırma kısmına gelince 2013 yılına kadar borçlar takvime bağlandı. Bugünkü şartlarda UND Deniz’in ticari hayatının devam etmesi, yapısal olarak içinde bulunduğu şartların iyileşmesine bağlı. Çünkü UND Deniz, iflası verilmiş, sonra ertelenmiş bir şirkettir. Şuanda kayyum tarafından yönetiliyor. Yatırım yapması, hayata geçirilmesi o anlamda yasal süreçlerde.”