Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:48   Güncelleme : 13-11-2014 17:48

Yerli tramvaya yoğun ilgi

İstanbul Fuar Merkezi’nde 8-10 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen Eurasia Rail Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojistik Fuarı’nda, yerli tranvaya yoğun ilgi gösterildi.

Yerli tramvaya yoğun ilgi

İstanbul Fuar Merkezi’nde 8-10 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen Eurasia Rail Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojistik Fuarı’nda, yerli tranvaya yoğun ilgi gösterildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ilk yerli tranvayın gurur verici bir olay ğunu söyledi.

Siemens, Türkiye’nin raylı ulaşım atağının somut örneklerinin tanıtıldığı ve geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Eurasia Rail 2012 Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’na yerli araç üretimine yönelik çalışmaları ve İstanbul Metrosu sinyalizasyon uygulamalarının tanıtımını yapacağı özel standıyla katıldı.

Dünyanın dört bir yanında hayata geçmiş, kendini kanıtlamış ürünlerini Türkiye’deki sektör temsilcilerine ve ziyaretçilere sunan Siemens’in standında ayrıca Durmazlar ile birlikte geliştirdiği Türkiye’nin sertifikasyonu lanmış ilk yerli tramvay da bulunuyor. Türkiye’nin demiryollarına ayrılan bütçesinin ilk kez karayollarına ayrılan bütçeyi geçtiği bir dönemde Durmazlar ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle üretilen “İpekböceği” isimli tramvayda, Siemens’in tüm dünyada kendini kanıtlamış raylı sistemlere yönelik elektrik motoru ve teknolojik aksamları kullanılıyor.

Siemens ürünleri, bugün İstanbul dışında Bursa, Gaziantep, Kayseri ve Konya gibi farklı şehirlerdeki raylı sistemlerde de aktif olarak kullanılıyor. Siemens, ulaşım alanında sunduğu entegre çözümleri, elektrifikasyon uygulamalarıyla zenginleştiriyor. Akıllı Şebekeler Raylı Sistemler Elektrifikasyon Grubu’nun hizmetleri arasında yer alan bu çözümler Katener Sistemler ve Trafo Merkezleri olmak üzere iki ana başlık altında ele alınıyor. Yüksek hızlı tren hatlarından tramvay sistemlerine kadar geniş bir yelpazede sunulan bu çözümlerle hattın ihtiyaç duyduğu tüm elektrifikasyon işlemleri gerçekleştiriliyor.