Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:50   Güncelleme : 13-11-2014 17:50

MOTAŞ şoförleri trafik eğitiminde

Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri A.

MOTAŞ şoförleri trafik eğitiminde

Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri A.Ş (MOTAŞ) tarafından, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile otobüs şoförlerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzelendi. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen eğitim seminerlerin bu ayki konusu “Toplu Taşımada Trafik Güvenliği” .

MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, “Toplu taşıma sistemlerinin modernize edilmesine önem verdik. Araç Takip, Akıllı Kart, Akıllı Durak ve Araç İçi Yolcu Bilgilendirme sistemlerine geçerek vatandaşlarımıza birçok kolaylıklar sunduk” .

Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinin açış konuşmasını yapan MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, hizmete sundukları yeni uygulamaları anlattı. Alıcı, “Toplu ulaşım artık bir değer, kıymeti gün geçtikçe anlaşılan, fark edilen, önemi artan bir olgu. Bir şehri tanıtan da, uzaklaştıran ve yakınlaştıran da ulaşım kolaylığıdır. Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın destekleriyle birçok yeni uygulamayı hayata geçirerek ilimizdeki ulaşım kolaylığını sağladık. Otobüs filomuzu yüzde 50 oranında yeniledik. Her aracımızı kamera sistemi ile gözetleyerek rahatlıkla kontrol edilmesini sağladık. Araç Takip, Akıllı Kart, Akıllı Durak ve Araç İçi Yolcu Bilgilendirme sistemlerine geçtik” diye konuştu.

Daha sonra Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü görevlilerince “Toplu Taşımada Trafik Güvenliği” seminerine geçildi. Seminerde, güvenli trafik için güvenli toplu taşıma, trafik ve trafik güvenliği konularında otobüs şoförlerine detaylı bilgiler verildi.