Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:50   Güncelleme : 13-11-2014 17:50

Bursa, uçmak için gün sayıyor!

Deniz yolu taşımacılığı için ilk gemisini alan Bursa Büyükşehir belediyesi, hava yolunda da adını duyurmayı başardı.

Bursa, uçmak için gün sayıyor!

Deniz yolu taşımacılığı için ilk gemisini alan Bursa Büyükşehir belediyesi, hava yolunda da adını duyurmayı başardı. Araplar ile yüzde 50 ortaklı kurulan şirket uçmak için gün sayıyor. Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa üzerinden tüm Arap ülkelerine seferler düzenlenecek. Bu seferlerde, Yenişehir Havaalanı kullanılacak” .

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Arap Birliği Turizm Teşkilatı Genel Sekreteri ile yürütülen Bursa Hava Yolları görüşmelerinin son aşamaya geldiğini söyledi. Hava yolları çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürütüldüğünü dile getiren Başkan Altepe, şirketin adının Bursa Hava Yolları ya da Bursa Airlines olacağını açıkladı.

Hava yolları şirketinin yüzde 50’sinin Araplara ait olacağını dile getiren Altepe, “Dolayısıyla Arap Birliği Turizm Teşkilatı’na üye olan 22 ülkenin ortaklığı olacak. Bursa’da da Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve isteyen tüm yatırımcılar ortak olabilecek” .

İlk etapta 5 büyük uçak alınacağını dile getiren Başkan Altepe, Bursa üzerinden tüm Arap ülkelerine seferler düzenleneceğini kaydetti. Altepe, “Yenişehir Havaalanı kullanılacak. Mesela, Araplar, Maldiv adalarına seferler istiyor. Bursa’dan, Arap ülkeleri üzerinden Maldivler’e seferler düzenlenecek” ifadelerini kullandı.

Altepe, Bursa’nın hava yolları için geç kaldığını belirterek, “Önemli olan Yenişehir Havaalanı’nın boş kalmaması ve Bursa’nın dünya ile hava yolu bağlantısının kurulmasıdır. Bu konuda Bursa’dan talepler var ve yolcu sıkıntısı çekilmeyeceğimizi tahmin ediyoruz. Arapların da bu işe girmeleri halinde başarılı olacağımızdan kuşkumuz yok” açıklamasını yaptı.