Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:50   Güncelleme : 13-11-2014 17:50

Üçüncü köprü’nün yapım inşaatı başladı

İstanbul Boğazı’na yapılacak 3’üncü köprünün zemin etüt sondajı ile yol yapım ve genişletme çalışmaları başladı.

Üçüncü köprü’nün yapım inşaatı başladı

İstanbul Boğazı’na yapılacak 3’üncü köprünün zemin etüt sondajı ile yol yapım ve genişletme çalışmaları başladı. Sarıyer Garipçe-Beykoz Poyrazköy arasında yapılacak köprünün etüt sondaj çalışmalarının ise 50 gün içerisinde bitirileceği bildirildi.

İstanbul trafiğine çözüm olması planlanan 3’üncü köprü için Boğaz’ın her iki yakasında iş makineleri çalışmaya başladı. Her iki yakada, toplam 48 noktada yapılan sondaj çalışması sonucunda, yeraltından veriler alınarak zemin hakkında bilgi edinilecek.

Elde edilen numuneler, özel sandıklarla üniversitelerde incelenecek. Bilim adamları, zeminden elde edilen numuneleri inceleyerek köprü ayaklarının ve istinat duvarlarının konulabileceği noktalar hakkında rapor hazırlayacak. Köprünün zemininde sondaj çalışmaları devam ederken bir yandan da Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ağaç kesme çalışmalarını başlattı. 2015 yılında lanması planlanan 3’üncü köprünün, Kuzey Marmara Otoyolu ile entegre hale getirilerek Garipçe-Poyrazköy hattında geçiş sağlaması hedefleniyor.