Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:51   Güncelleme : 13-11-2014 17:51

30 TL’de geri adım!

Köprü ve otoyollardaki 17 Eylül 2012 tarihi itibariyle Kartlı Geçiş Sistemi’nin (KGS) yerini alacak Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ilgili 30 TL zorunluluğunda geri adım atıldı.

30 TL’de geri adım!

Köprü ve otoyollardaki 17 Eylül 2012 tarihi itibariyle Kartlı Geçiş Sistemi’nin (KGS) yerini alacak Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ilgili 30 TL zorunluluğunda geri adım atıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada HGS’de bazı değişiklikler yapıldığı ifade edildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 17 Eylül'de hizmete gireceği açıklanan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)'nde vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda, bazı değişiklikler yaptı. Buna göre, hesapta en az 30 TL bulunma zorunluluğunun kaldırıldığı, yetersiz bakiye ve HGS'ye abone olmayanların geçişine direkt cezai işlem uygulanmayacağı, işlemlerin lanması için 7 gün süre verileceği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ücretli geçiş yapılan otoyol ve köprülerde OGS ve KGS'ye alternatif olarak getirilen, PTT ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)'nin 17 Eylül 2012 tarihinde hizmete gireceği hatırlatıldı.

Sistemle ilgili vatandaşlardan gelen istek ve temenniler doğrultusunda bazı hususlarda değişikliğe gidilmesinin uygun görüldüğü vurgulanan açıklamaya göre, HGS sisteminde şu değişiklikler yapıldı:

“HGS hizmetinden yararlanmak için hesapta en az 30 TL bulunma zorunluluğu kaldırıldı. Kart bakiyeleri ile ilgili olarak HGS abonelerine gerektiğinde bilgilendirme-uyarı mesajları gönderilecek. Ücret hesap tablolarında yer alan liste uygulamaları hizmet içi uygulamalar ğundan yalnızca bakiye durumlarının takibi ve sürücülerin bilgilendirilmesine yönelik olacak. Geçişe yeterli bakiyesi olanlar HGS hizmetinden yararlanabilecek. HGS gişelerinden ilk etiket/kart alımlarında hesaba en az yatırılması gereken ücretler de yarıya indirildi. 1.Sınıf: 30 lira, 2.Sınıf: 37 lira, 3.Sınıf: 53 lira, 4.Sınıf: 67,5 lira, 5.Sınıf: 81,5 lira. Kart bakiyesinin geçiş ücretini karşılamadığı durumlarda, HGS aboneleri geçişten sonra 7 gün içerisinde hesaplarına para yatırmaları durumunda ceza ödemeyecek. HGS abonesi olmadığı halde HGS gişelerinden geçiş yapan sürücüler de 7 gün içerisinde HGS abonesi kları takdirde herhangi bir cezai işleme tabi tutulmayacak.”