Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:52   Güncelleme : 13-11-2014 17:52

İDO çığırtkanlık yapıyor!

Narlı Feribot İşletmeciliği A.

İDO çığırtkanlık yapıyor!

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Bülent Şafak, İDO’nun gürültüyle gerçekleri saklamaya çalıştığını iddia ederek, kendilerini bu şekilde vazgeçiremeyeceğini söyledi. Şafak, “Özelleştirme bedelinin en İDO’nun sahip ğu 52 gemi satış bedeli ve 35 iskelenin 30 yıllık kullanım hakkı için ödendiği bir kez daha teyit edilmiş ” .

Eskihisar Tavşanlı arabalı vapur hattı seferlerini yakın bir da başlatacak olan Negmar Grup bünyesindeki Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ’nin Genel Müdürü Bülent Şafak, İDO’nun gürültüyle gerçekleri sakladığını ve kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını ifade etti. Şafak, “Bizi gürültü oluşturarak vazgeçiremezler. Eskihisar Tavşanlı arasında üç yeni gemimizle kısa sürede hizmete başlamayı planlıyoruz” .

Rekabet Kurumu’nun yaptığı son açıklamaya dikkat çeken Bülent Şafak, Rekabet Kurumu’nun açıklamasıyla İDO’nun sözleşmesinde hatlarla ilgili tekel hakkının olmadığının ortaya çıktığını ifade etti.

Marmara bölgesinin temel olmadığını dile getiren Bülent Şafak, “Rekabet Kurumu’nun yaptığı açıklamayla özelleştirme bedelinin en İDO’nun sahip ğu 52 gemi satış bedeli ve 35 iskelenin 30 yıllık kullanım hakkı için ödendiği bir kez daha teyit edilmiş . İDO ‘rakip hat kanunsuz’ açıklamaları yapmasına rağmen ortaklarından birinin SPK’ya 07.03. 2012 tarihinde gönderdiği ve 8021 sayılı Türk Ticaret Sicil Gazetesi nüshasında yayınlanan izahnamenin 80. sayfasında Marmara Bölgesi’ndeki deniz taşımacılığına yeni oyuncular girebileceği ve rekabetin oluşabileceği belirtildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklamasını yaptı.