Deniz
Giriş Tarihi : 28-12-2012 17:53   Güncelleme : 28-12-2012 17:53

Un Ro-Ro Saras’ın TIR’larını gemiye almadı

Amerikan sermayeli fon şirketi KKR’ye ait olan Un Ro-Ro, yüzde yüz Türk sermayeli lojistik firmalarından Saras Lojistik’e aba altından sopa gösterdi ve 28 Aralık 2012 tarihinde 80 adet aracını gemiye almayarak limanda beklettiği öğrenildi.

Un Ro-Ro Saras’ın TIR’larını gemiye almadı

Amerikan sermayeli fon şirketi KKR’ye ait olan Un Ro-Ro, yüzde yüz Türk sermayeli lojistik firmalarından Saras Lojistik’e aba altından sopa gösterdi ve 28 Aralık 2012 tarihinde 80 adet aracını gemiye almayarak limanda beklettiği öğrenildi. Saras Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras, “2013 yılında Un Ro-Ro’yu kullanmama kararı aldım” .

Saras Lojistik’in 80 adet aracı Pendik ve Ambarlı limanda Un Ro-Ro’ya alınmadı. Turgay Aras ve Un Ro-Ro yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonrası gemi krizi aşıldı ve Saras Lojistik’in TIR’ları gemiye bindirildi.

Un Ro-Ro’nun tekel konumunu kullanarak nakliyecilere sömürge muamelesi yaptığı ve bu haksızlığa göz yummadıkları için araçlarının gemiye alınmadığını dile getiren Turgay Aras, “Un Ro-Ro’ya İtalya hattında yılda ortalama 12 bin araç veriyorum ve geminin yüzde 7 doluluk oranını tek başıma karşılıyorum. Yapılan haksız zamları protesto etmek için Ergün Bilen ve Ali Çiçekli ile birlikte ortak bir basın açıklaması yaptık. Bu açıklama üzerine Un Ro-Ro aba altından sopa gösterdi. Un Ro-Ro yetkilileri basın açıklamamı geri çekmemi istedi. Bende çekmeyince araçlarım limanda bekletildi. Kısa süreli yaşanan bu kriz çözüldü ve araçlar gemiye tekrar yüklendi” .

2013 yılında Un Ro-Ro’yu kullanmama kararı aldıklarını dile getiren Turgay Aras şöyle konuştu: “Araç yatırımları yapıp, karadan gitmeyi düşünüyorum.”