Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:53   Güncelleme : 13-11-2014 17:53

Un Ro-Ro: Saras’ın 8 adet çeki yazıldı

Saras Lojistik’in 28 Aralık 2012 tarihinde TIR’larının gemiye alınmadığı yönünde çıkan haberlere Un Ro-Ro Ceo’su Sedat Gümüşoğlu, cevap verdi.

Un Ro-Ro: Saras’ın 8 adet çeki yazıldı

Saras Lojistik’in 28 Aralık 2012 tarihinde TIR’larının gemiye alınmadığı yönünde çıkan haberlere Un Ro-Ro Ceo’su Sedat Gümüşoğlu, cevap verdi. Gümüşoğlu, Saras Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras’ın yaptığı açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını iddia etti. Gümüşoğlu, “Firmanın son dönemde 8 tane yazılmış çeki var” .

Saras Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras, Ergun Bilen ve Ali Çiçekli ile birlikte Un Ro-Ro konusunda ortak açıklamalarda bulunmuşlar ve şirketi eleştirmişlerdi. Ardından Saras Lojistik ve Un Ro-Ro arasında yaşanan kriz sonrası Turgay Aras, yaptıkları açıklamayı geri çekmediği için Un Ro-Ro’nun kendilerine aba altından sopa gösterdiğini ve bu yüzden TIR’larının gemiye alınmadığını iddia etmişti.

Turgay Aras’ın açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını dile getiren Un Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu, sorunun ödemelerde yaşanan sıkıntılardan kaynaklandığını iddia etti.

Hiç bir firma veya kişiler ile kişisel bir kavgalarının olmadığının altını çizen Gümüşoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

Saras’ın 80 aracının bindirilmediği doğru değildir. İlk 27 Aralık 2012 tarihinde yaptığı açıklamadan bugüne kadar (07 Ocak 2013) 131 TIR’ı bindi. Dolayısıyla böyle bir şey söz konusu değil. Müşterimize daha iyi hizmet verebilmek için online rezervasyona ayırdığımız bir kısım var. Bir kontenjanlı olarak ayrılmış kısımlar var. Çok yükleme yapan firmalara hafta sonu ayrılmış kısımlar var. Birde limanda gemi sırasına göre binen arabalar var. Limandan gelen insanları alalım derseniz verimlilik acısından bu mümkün değil. Biz sistemi bu şekilde yönetiyoruz. Bazı nakliye firmalarımız daha limana gelmeden rezervasyonlarını yaptırıyorlar. Açıkçası bir rezervasyon sistemi var, o rezervasyon dışında da limanda sıra sistemi var. Buna ayrıcalık isteniyorsa, bir buna ayrıcalık tanımayız. Ama onun dışında biz firmanın alacaklarını da doğru yönetmek durumundayız. Bizim kendi firmamızın oluşacak alacak riskini, risk yönetimi yaparak yönetmek zorundayız. O yüzden de orada bu tip konularda söz konusu .

Bize her gün araba bindiren firma, sabahtan çek kesmiyorsa bize her gün borcu vardır. Ancak siz çek veriyorsanız ki, vadeli çek ödenmeden hala borç olarak firmanın kaydındadır. Sonuçta bizim elimizde bir sürü vadeli çek vardır ama bunlar borç ödendi kapsamına girmez. Eğer verilen çeklerin bir kısmı yazılıyorsa, erteleme talep ediliyorsa bu da riskin arttığını gösterir. Saras bizim de en büyük müşterilerimizden biri ama bakın biz buna rağmen sırasında hiç atlama olmadan mevcut hakları sonuna kadar kullandırılmıştır.

Saras firmasının Un Ro-Ro’da yaptığı taşımalardan dolayı çok yüksek tutarda ticari borcu bulunmaktadır. Firmanın ödeme güçlüğünde bulunması nedeniyle şirketimizden defaatle vade ertelemesi talep etmiştir. Son dönemde sadece 8 tane yazılmış çeki var. Bizim gönderdiğimiz Saras’ın çeki bankalar tarafından teminat olarak kabul edilmemiştir. Buna rağmen bir tane arabası geciktirilmiş değildir.