Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:53   Güncelleme : 13-11-2014 17:53

Yunanistan’ın en büyük marinası Doğuş’un

Doğuş Grubu bünyesindeki D-Marin Marinalar Grubu, Kiriacoulis Grubu'na bağlı Yunanistan'ın en büyük marina zinciri MedMarinas S.

Yunanistan’ın en büyük marinası Doğuş’un

Doğuş Grubu bünyesindeki D-Marin Marinalar Grubu, Kiriacoulis Grubu'na bağlı Yunanistan'ın en büyük marina zinciri MedMarinas S.A.'ya yüzde 51 ortak . Bünyesinde Gouvia, Lefkas ve Zea marinalarını bulunduran MedMarinas S.A.'ya ortaklıkla birlikte D-Marin, kapasitesine 3 bin 355 adet bağlama yeri daha eklemiş .

D-Marin Marinalar Grubu böylece Yunanistan, Hırvatistan ve Türkiye'deki toplam yat kapasitesini 8 bin 498'e çıkardı. D-Marin, geçen hafta da Akdeniz'in en büyük marina zinciri Hırvat Adriatic Crotia International (ACI) Grubu'nun yüzde 6,92'sini aldığını açıklamıştı.

Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, Doğu Akdeniz Çanağı ve Adriyatik Denizi'nin en büyük uluslararası marina zincirine sahip klarını söyledi. Marinacılığın Doğuş Grubu'nun çok önemsediği bir alan ğunu ifade eden Akhan, D-Marin kalitesi ve standartlarını Doğu Akdeniz Çanağı ile Adriyatik Denizi'nde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini vurguladı. Marinacılık sektörüne ilk kez 2003 yılında D-Marin Turgutreis ile adım attıklarını, D-Marin Didim ve D-Marin Göcek ile Türkiye'deki marinacılık yatırımlarını yıllar içinde artırdıklarını vurgulayan Akhan, Türkiye'deki son çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi: “D-Marin Dalaman Marina'nın da bu yıl içerisinde inşaatına başlamayı hedefliyoruz. Havaalanına yalnızca 10 dakika mesafede olan marinamız, misafirlerine uçaktan inip 10 dakikada teknede olma imkânı verecek.”