Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:53   Güncelleme : 13-11-2014 17:53

Yaşaması için destekleyelim!

Ekol Lojistik, Türkiye’den Trieste’ye ilk ro-ro seferini Paqize isimli gemisi yaptı.

Yaşaması için destekleyelim!

Ekol Lojistik, Türkiye’den Trieste’ye ilk ro-ro seferini Paqize isimli gemisi yaptı. Haydarpaşa Limanı’ndan hareket eden Paqize’ye Türkiye’nin önde gelen lojistik firmaları da destek amaçlı TIR’larını yükledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, “Bu bir imkândır. Bu imkânın yaşaması, var olabilmesi içinde herkesin gayret göstermesi lazım” .

İlk gemi, sefere törenle uğurlandı. Haydarpaşa Limanı’nda 12 Ocak 2013 tarihinde yapılan törene; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, UND Başkanı Ruhi Engin Özmen ve Genel Sekreter Fevzi Çakmak, Un Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Limanda verilen yemeğin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın ve Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürü Hamza Demirdelen ile Ekol yöneticileri Paqize’yi gezdi. Ekol Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, ro-ro seferleri ve gemiler hakkında Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın’a bilgi verdi.

Bugünün Türkiye için, Türk ekonomisi için, Ekol Lojistik için önemli bir gün ğunu dile getiren Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, böylesine anlamlı bir güne şahitlik ettiği için de çok mutlu ğunu dile getirdi. Yeni ro-ro şirketine sektöründe destek vermesi gerektiğinin altını çizen Talat Aydın, “Paqize’ye kazasız-belasız uzun yıllar, sektörümüze hizmet etmesini cenabı haktan diliyorum. Sektöre başarılar diliyorum. İşletenlere başarılar diliyorum. Sektörün bu imkânı iyi değerlendirmesini arzu ediyorum. Bu bir imkândır. İmkânın da var olabilmesi için yaşaması lazım. Herkesin bunun yaşaması için gayret göstermesi lazım. Bu manada da hem ülkemiz için hem sektör için iyi değerlendirilmesi gereken bir imkân. Daha önceden beri var olan bir ro-ro taşımacılık düzeni mevcut. Orayı da bir başka işletmeci işletiyor. Aralarında adil ve tatlı bir rekabet dilerim” .

KOMBİNE TAŞIMACILIĞI DESTEKLİYORUZ

“Dünya artık gittikçe taşımacılıkta tek modlu değil de çok modlu ya da kombine taşımacılık ğimiz modeli kullanmaya başlıyor” diyen Aydın, şöyle konuştu:

“Bunun birinci ayağı karayolu. Şimdi deniz. İnince trene binecek. Tekrar karayolu yani üç mod birlikte kullanılan bir başlangıç ve bitiş noktası. Buda beraberinde verimlilik, hız ve daha yüksek kapasiteyi meydana getiriyor. Kombine taşımacılığı desteklemesek de hayat ortaya koyuyor. Kendini işletiyor. Ekonomik ve ticari hayatın, toplumsal hayatın ortaya çıkardığı imkânlara kamu düzeni de seyirci kalamaz. Bizde Bakanlık olarak Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü’nü kurduk. O da emekleme döneminde. Gittikçe daha güçlü bir kamu kuruluşu olarak, düzenleyici otoritesi olarak kendini ortaya koyacaktır.”

TEŞEKKÜRLER

Ülke ekonomisine katkı sağlamaktan dolayı kça mutlu klarını ifade eden Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, “Sayın Müsteşarımın ği gibi sonuçta hem ülkemiz, hem sektörümüz, hem de firmamız için güzel bir gelişme. İnşallah ithalat ve ihracatçılarımızın rekabet gücünü arttırıp, rekabete, kaliteye olumlu bir katkı sağlamış oluruz. Kendi TIR’larımızı taşımak amacıyla başlattığımız ro-ro seferlerinin ilk günü firmalarımız biz Ekol’ü desteklemek için araç vereceğiz ler. Jestleri için teşekkürler. Sağ olsunlar, araç vererek bizi desteklediler” .

100 MİLYON EURO’LUK YATIRIM

Gemi, liman ve diğer giderler için yatırım maliyetinin 100 milyon Euro ğunu açıklayan Ahmet Musul, şöyle devam etti: Her gemi 250 treylerlik bir yatırım. Toplam yatırım bütçesi ise yaklaşık 100 milyon Euro civarında. Ama biz kendi yüklerimizi taşımak için bu yatırım yaptık. Bir ro-ro işletmesi olmak için yaptığımız bir yatırım değildir. Bu sefer arkadaşlarımızın jestleri nedeni ile farklı firmalara hizmet veriyoruz ama normalde kendi yüklerimizi taşımak için kurmuş ğumuz bir yatırımdır. Daha önceki açıklamalarımda da ifade ettiğim gibi 3 gemimizi daha sonraki larda satın almak koşuluyla kiraladık. Bizim için gemilerimiz; treylerimizle yada depomuzdaki forkliftimizle eş değer. Amaç değil, bir araç. İşimizi daha iyi yapmak adına ihtiyaç duyduğumuz bir araç.”

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi