Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:54   Güncelleme : 13-11-2014 17:54

Yerli tramvay Türkiye’nin gururu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında üretilen yerli tramvayın Türkiye için övünç kaynağı olduğunu ve bununla da gurur duyduğunu söyledi.

Yerli tramvay Türkiye’nin gururu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında üretilen yerli tramvayın Türkiye için övünç kaynağı ğunu ve bununla da gurur duyduğunu söyledi.

Bakan Çelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında üretilen Türkiye’nin ilk yerli tramvayını Burulaş sahasındaki test pistinde inceledi. Beraberindeki Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte tramvayın içini gezen Bakan Çelik, proje danışmanlığını yürüten Taha Aydın’dan tramvayın teknik özellikleri hakkında bilgi aldı. Vatman koltuğuna da oturan Bakan Çelik, bir süre tramvayı sürdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin görevi geldiği ilk günden beri yerli tramvay konusunu dillendirdiğini hatırlatan Bakan Çelik, “Tabi biz çoğu ‘başkanımız hayal ediyor’ falan k. Ama bugün bunun bir hayal değil, gerçek ğunu gördük. Bu teknolojinin sanayiciyle buluşturulması noktasında başkanımızın büyük emeği ğunu biliyorum. Bu Türkiye için bir övünç kaynağı. Hem Bursa ve Türkiye ulaşımında hem de uluslararası boyutta yer bulabilmesi çok önemli. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum” .