Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:54   Güncelleme : 13-11-2014 17:54

UND satın almak istiyor ama satan var mı ki?

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun “Nakliyeciler olarak Un Ro-Ro’yu satın almaya hazırız” diye yaptığı açıklamaya şirketin CEO’su Sedat Gümüşoğlu’ndan yanıt geldi.

UND satın almak istiyor ama satan var mı ki?

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun “Nakliyeciler olarak Un Ro-Ro’yu satın almaya hazırız” diye yaptığı açıklamaya şirketin CEO’su Sedat Gümüşoğlu’ndan yanıt geldi. Gümüşoğlu, “Satma gibi bir düşüncemiz yok, biz yatırım yaparak şirketimizi büyütüyoruz” .

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin 37’inci genel kurulunda bir konuşma yapan Çetin Nuhoğlu, “Fon şirketi kısa dönemdeki karlılığa odaklanır ve iyi ortam oluşturduğunda hemen bunu satıp çıkmak ister. 2014 yılında diyor ki; en iyi a geldiğim ben bunu yabancılara, bir başkasına satayım, paramı alayım. Tek hesabı bu. Bunu hepimiz biliyoruz. Onun için bugün burada sizden aldığım güvenle şu teklifi yapıyorum: Un Ro-Ro’yu satın almaya hazırız. Buradayız. Kardeşim gel hiç kimseyle de uğraşma, 2014’ü de bekleme bugün bura da hazırdır bunu satın almaya nakliceler” diye açıklama yapmıştı.

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun bu açıklamasına Un Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu, Hamburg’da Un İstanbul isimli geminin denize indirilmesi töreninde cevap verdi. Gümüşoğlu, “Bir şeyi almaya hazırım demeden önce o şey satılık mı diye sormanız lazım. Dolayısıyla biz ne bir satış süreci içerisindeyiz, ne de satışla ilgili bir düşüncemiz var. Biz şirketimizi büyütmeye, değerini büyütmeye çalışıyoruz. Bizim satış gibi bir çabamız yok. Şirketi büyütmeye çalışıyoruz. Patronların düşüncesi de bu yönr” .

Her daim sektörün sorunlarını çözmek için masaya oturmaya hazır klarını da dile getiren Gümüşoğlu, şöyle konuştu: “Biz rasyonel olan herkesle çalışmaya, masaya oturmaya, sektörün sorunlarını çözmeye, karayoluna alternatif hatlar geliştirmeye ve Türkiye’nin ihracatının önünü açmaya yönelik çalışmalar yapmaya her daim hazırız. Rasyonel olan her ortamda Un Ro-Ro çalışmalarını sürdürecektir.”