Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:54   Güncelleme : 13-11-2014 17:54

Hükümet karayolunu bıraktı

Ekonomi Bakanı Çağlayan, “Türkiye’yi 2023’e götürecek olan yol, karayolu değil, uçak.

Hükümet karayolunu bıraktı

Ekonomi Bakanı Çağlayan, “Türkiye’yi 2023’e götürecek olan yol, karayolu değil, uçak. Uçarak gideceğiz. Her sene ortalama yüzde 6-6,5 civarında büyümesi gereken bir ülkeyiz. Geçen sene Türkiye, yumuşak iniş yapmak zorundaydı. Şimdi yeniden uçuşa geçiyoruz” .

2012’de ekonomide bir yavaşlama ğunu dile getiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Gaza basalım demiştim. Türkiye ekonomisi artık büyümeye planlanmış ve büyümeye alışmış bir ekonomi. Türkiye ekonomisini biz karayolundan götüremeyiz. Bunu anlayanlar anlıyor” ifadesini kullandı.

“Türk ekonomisini, uçmak durumunda olan bir ekonomi” diye nitelendiren Bakan Çağlayan, şöyle devam etti:

“Türkiye’yi 2023’e götürecek olan yol, karayolu değil, uçak. Uçarak gideceğiz. Her sene ortalama yüzde 6-6,5 civarında büyümesi gereken bir ülkeyiz. Dolayısıyla dengeleri gözeterek, şimdi ekonomiyi sürekli büyütecek ve geliştirecek, ihracatı, üretimi ve istihdamı artıracak bir sistemde olmamız lazım. Çünkü Türkiye diğer dünya devletlerinden sıyrılmıştır. Dolayısıyla hem sanayi üretim kapasitemizi, hem imalat sanayimizi giderek yükseltmemiz lazım. Bilhassa sanayi olmazsa olmaz. Türkiye’nin en büyük kozu, üretim, istihdam ve sanayidir. Bunun için de hükümet olarak her türlü çabayı gösteriyoruz. Çok büyük bir teşvik sistemini açıkladık. Bu bahsettiğim gelişmeler içerisinde Allah’ımıza şükürler olsun, ekonomik dengelerimiz mukayese kabul etmeyecek kadar iyi. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Maalesef geçen sene Türkiye, yumuşak iniş yapmak zorundaydı. Ama biz şimdi yeniden uçuşa geçiyoruz. Dediğim gibi karayolundan değil, uçarak. Çünkü Türkiye’ye 2023 hedeflerine uçarak ulaşmak yakışır.”