Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:55   Güncelleme : 13-11-2014 17:55

Otobüs yolcusunu uçağa verdiği için Bakan Yıldırım’a doktora unvanı

Okan Üniversitesi Senatosu tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a onursal doktora unvanı verildi.

Otobüs yolcusunu uçağa verdiği için Bakan Yıldırım’a doktora unvanı

Okan Üniversitesi Senatosu tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a onursal doktora unvanı verildi. Okan üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, “Biz başarının her yanındayız. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’a otobüs yolcusunu uçağa verdiği için doktora unvanı veriyoruz” .

Okan üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, üniversitelerinin 1999 yılında kurulduğunu ve kurulduğu günden beri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte toplam 3 kişiye doktora unvanı verdiklerini açıkladı.

“Biz üniversite olarak başarıyı destekliyoruz” diyen Bekir Okan, Bakan Yıldırım’ın otobüs yolcusunu uçağa kaydırmasının büyük bir başarı ğunu ifade etti. Okan, “Gerek sivil havacılıktaki rekabet ortamı yaratılması, gerekse otobüs yolcularını uçağa taşıması, diğer taraftan duble yollar, deniz taşımacılığı, Marmararay projesi, Gebze-İzmir Projesi, 3’üncü köprü ve yeni yapılacak havaalanı ki bunlar Türkiye’nin gurur kaynağıdır. Bu projeleri yaparken gece gündüz ekibiyle çalışıyor ben izliyorum. Sessizce hiç kendini de göstermiyor ve projeler ortaya çıkıyor. Bundan dolayı mühendislik fakültemizin aldığı kararı ve sonra senatonun aldığı kararı ve bizde mütevelli heyet olarak bu kararı destekliyoruz ve bunun içinde çok mutluyuz” .

Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan’ın konuşmasının ardından Bakan Yıldırım’ın biyografisi okundu. Onursal doktora cübbesini giyen Bakan Yıldırım'a diploma ve plaket takdim edildi. Daha sonra Bakan Binali Yıldırım, ilk ders olarak karayolu, havayolu ve demiryolu konularını işledi.

Kendilerinden önce demiryolu ve havayolunun ihmal edildiğini ve otomotiv firmalarının baskıları sonucu karayoluna ağırlık verildiğini aktaran Bakan Yıldırım, “Bizden önce karayolunun taşımadaki payı yüzde 90, diğerlerinin toplam payı ise yüzde 10’du. Çok çarpık bir durumdu bu. Geri döndürmekte öyle kolay değil. Bizden önce 25 havaalanı vardı ama hepsi faal değildi. Uçakla seyahat edenler hep aynı kişiler ğu için birbirlerini tanır hale gelmişler. Ama biz ne yaptık? Önce 25 havaalanını işler hale getirdik ve ardından bu sayıyı 52’ye çıkarttık. Havayolunu, halkın yolu haline getirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Demiryolu sanayine de ağırlık verdik ve bugün vagon yapar hale geldik. Setleri yapar hale geldik. Kara yolunda da duble yollar yaptık” diye konuştu.