Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:55   Güncelleme : 13-11-2014 17:55

2013 havacılık yılı olacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, inşası devam eden Bingöl, Şırnak ve Hakkari havalimanlarının bu yıl hizmete sunulacağını açıkladı.

2013 havacılık yılı olacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, inşası devam eden Bingöl, Şırnak ve Hakkari havalimanlarının bu yıl hizmete sunulacağını açıkladı. Bakan Yıldırım, “2013 yılı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz için havacılık yılı olacak” .

Bakan Yıldırım, Türkiye’nin son 10 yılda havacılık alanında çok önemli başarılar elde ettiğini vurgulayarak, 2003 yılında 2,2 milyar dolar olan sektör cirosunun 15 milyar doları aştığını söyledi. Havayolu ile ulaşım sağlanılan şehirlerde sosyo-ekonomik olarak gözle görülür gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Bakan Yıldırım, bu nedenle uçuş ağını artırmaya ve havalimanı olmayan illere havalimanı yapmaya büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

Doğu ve Güneydoğu’da adeta bir havalimanı açılımı yaptıklarını kaydeden Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: “10 yıl içinde yaptığımız yatırımlarla Sivas, Erzincan, Batman, Erzurum, Malatya, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa-GAP, Elazığ havalimanları ile geçen yıl açılışını yaptığımız Iğdır Havalimanı, son teknoloji ve modern mimarileriyle vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Aynı şekilde Kars, Van-Ferit Melen, Diyarbakır, Adıyaman, Ağrı ve Mardin havalimanlarımız da yeni terminal binalarına kavuşuyor. Bingöl, Hakkari ve Şırnak havalimanları bu yıl bitecek. Söz konusu 3 havalimanı için 220 milyon liranın üzerinde harcama yaptık.