Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:56   Güncelleme : 13-11-2014 17:56

Hızlı trenlerde internet keyfi

Onboard multimedya demiryolu sistemleri uzmanı 21NET, Londra BWCS Tren İletişim Konferansı'nda yeni Telematics 2.

Hızlı trenlerde internet keyfi

Onboard multimedya demiryolu sistemleri uzmanı 21NET, Londra BWCS Tren İletişim Konferansı'nda yeni Telematics 2.0 çözümünü tanıttı. Telematics 2.0 internet ve multimedya çözümleri, demiryolu sektörü standartları ve veri merkezi altyapısıyla uyumlu onboard ekipmanlar, operasyon ve bakım hizmetlerini bir bütün olarak sunuyor.

21Net’in trenler için olan Telematics 2.0 çözümü, uçaklarda uçuş esnasında verilen eğlence teknolojisini, yolcu interneti ve makinist bağlantısı için kullanılan hızlı geniş bant ile birleştiriyor.

21Net yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Henry Hyde-Thomson “Günümüzde demiryolu şirketleri, yolcularının seyahatini daha keyifli ve üretken kılmanın yollarını aramaktadır. Yeni Telematics 2.0 trende gittikçe artan geniş bant talebini karşılamak için saniyedeki megabit değerini tek rakamlardan çift rakamlara çıkararak, standardı bir kere daha yükseltiyor” .

Telematics 2.0 mimarisi, çift haneli kesintisiz geniş bant hizmeti sağlamak için, uydu, hücresel ve hat boyu teknolojilerin en iyi yönlerini benzersiz şekilde bir araya getiriyor. Gelişmiş uydu teknolojileriyle (ACM, Ka-band) 40 mbit/sn'ye kadar çekişmeli olmayan sürekli erişim. 30 mbit/s'e kadar multi-operatör, multi-SIM bağlantısı, MIMO antenlerle 3G / LTE hücresel bağlantı. Yüksek Hızlı hat boyu kablosuz antenlerle garanti edilen sürekli 40 - 100 mbit/sn hız Telematics 2.0, entegre edilmiş 4 bileşeni içeriyor.