Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:56   Güncelleme : 13-11-2014 17:56

Gemi ve uçakların yakıtları kara araçlarında…

Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, yapılan düzenleme ve ÖTV artışlarına rağmen 10 yağ kullanımı ve akaryakıt kaçakçılığının önüne geçilemediği iddia etti.

Gemi ve uçakların yakıtları kara araçlarında…

Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, yapılan düzenleme ve ÖTV artışlarına rağmen 10 yağ kullanımı ve akaryakıt kaçakçılığının önüne geçilemediği iddia etti. Zülfikar, “Havacılık sektöründe 450 bin ton olan tüketilen yakıt bir anda 900 bin tona çıktı” .

TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, denizcilik ve havacılıkta kullanılan bazı yakıtların başka yağlarla karıştırılarak tenekelerde satıldığını söyledi. Mazot yerine kullanılan yağların bir bölümünün şirketlerin üretimde kullanmak için ÖTV'siz aldığı 10 numara yağ ğunu ifade eden Ferruh Temel Zülfikar, denetimlere rağmen mazot yerine inceltilmiş madeni yağ kullanımının önüne geçilemediğini kaydetti. Zülfikar, denizcilik ve havayolu sektöründen bir şekilde temin edilen yakıtların karıştırılarak 10 numara yağ adı altında otobüs, kamyon ve minibüslerde yakıt olarak kullanıldığını iddia etti.

Denizcilik ve havacılık sektörüne verilen akaryakıtın bir şekilde piyasada satıldığını iddia eden Zülfikar, şunları söyledi:

“Denizcilere verilen yakıt bir şekilde karaya çıkıyor. Havacılık yakıtlarında da aynı durum söz konusu. Bunca tedbire rağmen satılmasını bizim de aklımız almıyor. İçinde yakıt satılan tenekelerin üzerinde bir yazı da yok. Eski boş tenekelerde satılıyor. Sattıkları ne mazot ne de yağ, ikisinin karışımı. Kaçakçılığa girmemek böyle bir yolu seçiyorlar. Bu ürün hakiki bir mazot ğu için benzin istasyonlarında veya bir yerde yakalandığı kaçak muamelesi de yapılmıyor. Tamamen millileştirilmiş üründür. Karada yakalansa bile kaçak sınıfına girmiyor. Sadece denizden karaya çıkarılırken yakalanırsa kaçak muamelesi görüyor.”

HAVADA CİDDİ KAYIP!

Mazot yerine kullanılan kaçak akaryakıtın pazar büyüklüğüne de dikkat çeken Zülfikar, “2012 yılında vergi kaybının 5-5,5 milyar lira ğu açıklandı. Havacılık yakıtında da aynı durum var. Havacılık sektöründe geçen yıl yakıt tüketimi 450 bin tondan bir anda 900 bin tona çıkmıştı. Bu rakamı Tüpraş'ta teyit ediyor. Ne da birden bire havayolu yakıtında bu kadar artış . Çok ciddi bir kayıp var” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası 58. Meslek Grubu Meclis üyesi Tibet Foçalı ise inceltilmiş yağ olarak satılan ürünün mazota göre yüzde 30-40 daha ucuz ğunu söyledi. İzmir'de bazı noktalarda tenekeler içinde satılan madeni yağı, kamyon, otobüs ve minibüsçülerin mazot yerine kullandığını kaydeden Foçalı, bu yağın halk arasında İki numara olarak adlandırıldığını dile getirdi.

Mazot yerine satılan yağların büyük bölümünün merdivenaltı üretim ğunu belirten Tibet Foçalı, “Eskisi kadar olmasa da çok yoğun bir pazarı var. Litresi 2,80 kuruş 3 liradan satılıyor” .