Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:56   Güncelleme : 13-11-2014 17:56

THY özelleştiriliyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı THY'nin yüzde 49,12'lik kamu payı için McKinsey danışmanlık şirketi ile anlaşıldığını açıkladı.

THY özelleştiriliyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı THY'nin yüzde 49,12'lik kamu payı için McKinsey danışmanlık şirketi ile anlaşıldığını açıkladı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Türk Hava Yolları'nın (THY) sermayesindeki kamu payı ile ilgili olarak idareye yardımcı olması için McKinsey Danışmanlık şirketi ile anlaşıldığını açıkladı.

Açıklamada "THY sermayesinde bulunan kamu payının özelleştirme çalışmalarında İdaremize yardımcı olmak üzere danışmanlık hizmeti alımına ilişkin
yapılan Danışmanlık Hizmet Alım Sözleşmesi 03.03.2013 tarihinde sona ermiştir. Yapılan ihale sonucunda neticesinde ihaleyi kazanan Mc Kinsey Danışmanlık Hizmetleri ile Danışmanlık Hizmet Alımı Sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir" denildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Borsa İstanbul'a yaptığı açıklamada, THY ve iştiraklerinin idari, mali, hukuki durumlarının, maliyet yapılarının analizi, operasyonel performanslarının belirlenmesi, büyüe stratejilerinin izlenmesi ve gerektiğinde özelleştirme stratejilerinin belirlenmesine yardımcı olmak amacıyla danışmanın seçildiğini belirtti.

THY özelleştirme çalışmaları kapsamında daha önce imzalanan danışmanlık hizmet alım sözleşmesi 3 Mart'ta dolmuştu. THY'nin yüzde 50,88 halka açık durumda. Geri kalan kısmı ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda bulunuyor.