Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:57   Güncelleme : 13-11-2014 17:57

İstanbul İzmir arası 4 saate iniyor!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, İzmir’i İstanbul’a bağlayacak Yüksek Hızlı Tren hattı projesine başladıklarını açıkladı.

İstanbul İzmir arası 4 saate iniyor!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, İzmir’i İstanbul’a bağlayacak Yüksek Hızlı Tren hattı projesine başladıklarını açıkladı. Yıldırım, “İzmir’i Balıkesir, Bursa ve Kocaeli üzerinden İstanbul’a bağlıyoruz. İzmir-İstanbul seyahati 4 saate inecek” .

Bakan Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir-İstanbul arasındaki seyahat süresini 4 saate indirecek İzmir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin hızla sürdürüldüğünü, iki kent arasında güvenli, konforlu ve hızlı bir ulaşım olanağı sağlayacak olan hattın 25 milyon kişiyi ilgilendirdiğini kaydetti. Projenin İzmir-İstanbul otoyolu ile İzmir’in ve güzergâhtaki şehirlerin kaderini değiştireceğinin altını çizen Bakan Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Söz konusu hattın devreye girmesiyle İzmir-Bursa seyahat süresi 1 saat 45 dakikaya, İzmir-İstanbul seyahati ise 4 saate inecek. İzmir-İstanbul arası ulaşımda, Yüksek Hızlı Tren Hattı ile saatleri kısaltıyor, yolculuğu bir keyfe dönüştürüyoruz. Vaat etmiyoruz, yapıyoruz. Güzel İzmir’i, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Kocaeli üzerinden İstanbul’a bağlayacağız. Bu proje ile 6 kenti yüksek hızla birleştireceğiz.”

Bakan Yıldırım, İstanbul-Gebze arasındaki çalışmaların, Marmaray projesi kapsamında yürütüldüğünü ve lanmak üzere ğunu Bilecik ile Bursa'yı bağlayacak yerdeki hazırlıkları TCDD'nin sürdürdüğünü kaydetti. Bursa-Yenişehir kesiminde 9 tünelde inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Yıldırım, “Altyapıda da yüzde 35 gibi önemli fiziki gerçekleşme sağlandı. Yenişehir-Bilecik kesiminde de uygulama proje çalışmaları lanmış olup ihale hazırlık çalışmaları devam etmektedir. Ağustos sonu ihale ilanına çıkılması planlanıyor” diye konuştu.

Yıldırım, Bursa-Balıkesir-İzmir arasında planlanan hatla ilgili proje çalışmalarının Marmaray’ı da yapan Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü, proje çalışmalarının lanmasının ardından yapım için ihaleye çıkacaklarını bildirdi.