Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:57   Güncelleme : 13-11-2014 17:57

Mısır konusunu UND çözdü

Sisa Denizcilik’in Mısır’daki gemi acentesine olan borçları sebebiyle bir ayı aşkın süredir rehin olan 94 araç ve sürücü için UND’den mutlu haber geldi.

Mısır konusunu UND çözdü

Sisa Denizcilik’in Mısır’daki gemi acentesine olan borçları sebebiyle bir ayı aşkın süredir rehin olan 94 araç ve sürücü için UND’den mutlu haber geldi. UND Deniz Genel Müdürü Mine Kaya, “Derneğimiz acentenin alacağını ö. Araçlarımız ve sürücülerimiz serbest. Sisa Denizcilik yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” açıklamasını yaptı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) yönetim kurulu üyeleri ve UND Deniz Genel Müdürü Mine Kaya, 94 TIR ve sürücülerinin kurtarılması için Mısır’a giderek 5 gün temaslarda bulundu. Türk Büyükelçiliğinin ve Ticaret Müşavirliği’nin de desteklerine rağmen sonuca ulaşılamadığını dile getiren Kaya, borcu ödemekten başka çarenin kalmadığını ifade etti.

Kaya, “Rehin alma işlemine sebep olan borç Sisa yetkililerinin ifadesine göre 1 milyon 600 bin, Mısır’lı acente’ye göre ise 2 milyon 700 bin dolar tutarındadır. İki şirket arasında çözülmesi gereken bu ticari alacak sebebiyle borçla hiçbir ilgisi olmayan ve limanda gemi bekleyen yolcular rehin alınmıştır. UND elinden gelen tüm çabayı sarf etmiş ancak Mısır’daki mevcut durumun da bir sonucu olarak yasal yollarla bir sonuç elde edememiştir. Mısır’da rehin olan sürücülerimiz ve onların Türkiye’deki ailelerinin sıkıntısını çözmek konusunda kötü niyetli işletmecinin borcunun tarafımızca ödenmesi dışında başka bir seçenek maalesef kalmamıştır. Derneğimiz, sektöre ait olmayan bu borcun ödenmesi için alacaklı acente ile pazarlıkları yürütmüş ve her bir araç sahibinden 5 bin dolar ücret toplanmış kalan 910 bin dolar bedelin ise UND tarafından ödenmesine karar vermiştir” .