Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:57   Güncelleme : 13-11-2014 17:57

Dev projeler damgasını vuracak

11.

Dev projeler damgasını vuracak

11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası, “Herkes İçin Ulaşım ve Hızlı Erişim” sloganıyla 5-7 Eylül’de İstanbul’da gerçekleştirilecek. Bakan Yıldırım, 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası’na, dünyanın imrenerek izlediği dev projelerin damgasını vuracağını açıkladı.

Açılışı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılacak şuraya, cumhurbaşkanı ve bakan düzeyinde yabancı konukların yanı sıra, çok sayıda sektör temsilcisi, akademisyen ve konusunda uzman çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

Bakan Yıldırım; şura kapsamında karayolu, demiryolu, denizcilik, havacılık ve uzay teknolojileri, haberleşme, boru hatları ve kent içi ulaşımdan oluşan yedi sektörün inceleneceğini ve bu sektörlere yönelik raporların katılımcıların görüşüne sunulacağını söyledi.

Dünya ekonomik kriz ve etkileriyle boğuşurken, Türkiye’nin büyük projeleri birbiri ardına hayata geçirdiğinin altını çizen Bakan Yıldırım, 11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası’na da dünyanın imrenerek izlediği bu dev projelerin damgasını vuracağını ifade etti.

Bakan Yıldırım, 2023 hedeflerinde Çanakkale’ye yapılacak boğaz köprüsü projesinin de yer aldığını belirterek, şurada bu projenin de masaya yatırılacağını bildirdi. Çanakkale Boğaz Köprüsü’ne ilişkin proje çalışmalarının yapıldığını anlatan Bakan Yıldırım, “Proje henüz bitmedi ancak, proje güzergahı belirlendi” .