Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:57   Güncelleme : 13-11-2014 17:57

Irak’ın vagonları Türkiye’den

Irak Demiryolları (IRR) Genel Müdür Yardımcısı Salam Jaber Salloum, beraberindeki heyetle Türkiye Vagon Sanayi A.

Irak’ın vagonları Türkiye’den

Irak Demiryolları (IRR) Genel Müdür Yardımcısı Salam Jaber Salloum, beraberindeki heyetle Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.’yi (TÜVASAŞ) ziyaret ederek 4 farklı tipte toplam 14 adet vagon siparişi verdi.

TÜVASAŞ Genel Müdürü Erol İnal’ın ev sahipliğini yaptığı ziyarette iki ülke arasındaki demiryolu işbirliği ve Irak Demiryolları için üretilen yolcu vagonlarının son durumu mercek altına alındı.

Demiryolu taşımacılığının geliştirilmesinin her iki ülke için çok büyük önem taşıdığını belirten TÜVASAŞ Genel Müdürü Erol İnal, Irak’la güvenli ve ekonomik demiryolu bağlantısının gerçekleştirilmesiyle sınır kapılarındaki araç yoğunluğunun da ortadan kalkacağının altını çizdi. İnal, Irak Demiryolları için ürettikleri 14 adet yolcu vagonu imalatının devam ettiğini ve bu vagonların 2014 yılı içerisinde teslimatının yapılacağını açıkladı.

TÜVASAŞ’ta imalatı devam eden vagonlar hakkında bilgi almaya geldiklerini ifade eden Salam Jaber Salloum, Türkiye ile demiryolu alanındaki işbirliklerinin devam edeceğini vurguladı. Salloum, Suriye’deki olaylardan dolayı demiryolu taşımacılığının yapılamadığını ve daha güvenli demiryolu hatlarının yapılması gerektiğini belirtti. Irak Demiryolları için üretilen vagonları yerinde inceleyen Salam Jaber Salloum ve beraberindeki heyete, Erol İnal ve TÜVASAŞ yetkilileri vagonların üretim aşaması ile ilgili bilgi verdi. Ayrıca heyete TCDD için üretilen Dizel Tren Setleri (DMU) hakkında da bilgi verildi.

Fabrika gezisinin ardından TÜVASAŞ yetkilileri, heyete Irak Demiryolları için üretilen vagonların teknik özelliklerini gösteren bir sunum yaptı. TÜVASAŞ, Irak Demiryolları için 6 adet Pulman 4 adet Kuşetli, 2 adet Yataklı, 2 adet Yemekli olmak üzere 4 farklı tipte toplam 14 adet vagon üretecek.