Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:57   Güncelleme : 13-11-2014 17:57

Sektör yoldan kazanacak

İstanbul Boğazı’ndaki 3.

Sektör yoldan kazanacak

İstanbul Boğazı’ndaki 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu, lojistik sektörünün Türkiye’deki seyrini ciddi ölçüde değiştirecek. Ağır vasıtaların bekleme yaptıkları ve trafikte durakladıkları anlar dolayısıyla lojistik sektörünün yılda 3 milyar Euro kaybetmesine yol açıyor.

Çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanan 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi Türkiye’deki lojistik sektörü için gelmiş geçmiş en büyük değişimlerden birini yaşatacak. İthalat ve ihracat faaliyetlerinde karayolunu yoğun olarak kullanan Türkiye, özellikle ağır vasıtaların İstanbul trafiği üzerindeki etkisi ile uzun dır iç içe. Şehir içi trafiğine giriş çıkış saatleri olan ağır vasıtalar, bekleme yapmaları ve trafikte kalmaları nedeniyle lojistik sektörüne yılda 3 milyar Euro kaybettiriyor.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinin lojistik sektörüne etkisi üzerine açıklamalar yapan Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, trafiğe giremeyen ağır vasıtaların 12 saate varan sürelerde kontak kapattığını, lojistik sektöründe işgücünü yavaşlattığı, uzun vadede ciddi kayıplar yaratabildiğini belirtti. Taner Ankara, “Lojistik sektöründe temel olarak filonuzun genişliği ve bu araçların müsait oluşu iş hacminizi belirliyor. Eğer filonuzun önemli bir kısmı mecburi beklemeler yapıyor, teslimatlarını gerçekleştiremiyor ve yeni bir işe başlayamıyorsa zarar etmeye başlamışsınız demektir. 3. köprü bu durumu kökten değiştirebilir” .

Yeni havaalanının da Kuzey Marmara Otoyolu yakınlarında yer alacak olmasının havayolu sevkiyatları için kça önemli ğunu belirten Taner Ankara, “Hava alanının transit geçiş noktasına yakın konumlandırılması kça önemli. Çünkü şehir içi ulaşımın %80- 85’i karayolu üzerinden gerçekleşiyor ve günlük 3 milyonun üzerinde araç trafiğe çıkıyor. Ağır vasıtalar havaalanı sevkiyatları için şehir içi yollara girmeyeceği için hem trafik hem de teslimatlar hızlanacaktır” açıklamasını yaptı.