Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:58   Güncelleme : 13-11-2014 17:58

Modern dünyaya açılan kapı

Hilal Trans Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, ortak gümrük kontrolleri ve kara hudut kapılarının ortak kullanımına yönelik Gürcistan ile yapılan anlaşmayı değerlendirdi.

Modern dünyaya açılan kapı

Hilal Trans Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, ortak gümrük kontrolleri ve kara hudut kapılarının ortak kullanımına yönelik Gürcistan ile yapılan anlaşmayı değerlendirdi. Aras, "Yaşanan gelişme modern dünya ile uyumlu ve sorunların çözümüne yönelik önemli bir adım” .

Türkiye, Gürcistan ile yaptığı anlaşma sonucunda Kara Hudut Kapılarının Ortak Kullanımı Projesi'ni hayata geçirdi. 2014 yılının ilk çeyreğinde başlayacak uygulamada mükerrer kontrollerdeki kaybının önüne geçilecek.

Şerafettin Aras, "Özellikle karayolu taşımacılığı yapan firmalar, sınır kapılarında gereksiz bir bürokrasi ile uğraşmaktadır. Yeni usul, eğer reelde de uygulanabilirse ve diğer sınır kapılarımızda da benzer uygulamalara geçebilirsek, kapılarındaki çileler, yaşanan sorunlar büyük ölçüde çözülecek. Yığılmaların bu şekilde nispeten önüne geçilecektir" .

"Bakanlığımızın bu girişimini Hilal Trans olarak destekliyoruz" diyen Şerafettin Aras, diğer sınır kapılarında yaşanan problemlerin ve karayolu taşımacılığı sorunlarının çözümü yolunda atılacak her türlü kararlı adımda işbirliklerine açık klarının altını çizdi.