Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:58   Güncelleme : 13-11-2014 17:58

Negmar LPG gemi yatırımı yaptı

Negmar, Güney Kore’deki Hyundai Ağır Sanayi Şirketi’nden iki adet LPG taşıma gemisi aldı.

Negmar LPG gemi yatırımı yaptı

Negmar, Güney Kore’deki Hyundai Ağır Sanayi Şirketi’nden iki adet LPG taşıma gemisi aldı. Anka ve Dicle ismi verilen gemilerle amonyak, butan ve propan taşımacılığı yapacak olan Negmar, 2 yeni LPG gemisi ile birlikte filosundaki LPG gemi sayısını 5’e çıkardı.

Deniz ticaretinin önde gelen şirketlerinden Negmar, LPG filosunu büyütüyor. Anka ve Dicle ismi verilen 2 yeni LPG gemisini filosuna katan Negmar, böylelikle LPG gemi sayısını 5’e çıkardı.

Negmar, Hyundai Ağır Sanayi şirketine sipariş ettiği iki yeni LPG gemisini Güney Kore’nin Busan şehrinde düzenlenen naming ceremony ile teslim aldı. İmza törenine Türkiye’den Negmar Denizcilik A.Ş adına Mehmet Koç, Bülent Şafak ve Ferat Gümüşbaş, Suudi Arabistan'dan Nesma Holding adına Noura Al Turki, Gübretaş adına Osman Balta, Nesmal Co. adına Mehmet Koca, ve Raintrade adına Şaban Kayıkçı katıldı.

Negmar Denizcilik A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Koç, gemilerle Türkiye’nin amonyak taşımacılık ihtiyacını karşılayacaklarını belirterek, dünyada çok az sayıda bulunan bu gemiler ile dünyanın birçok yerine amonyak, butan ve proban taşınabileceğini söyledi. Gemilerin teknik özellikleri hakkında da bilgi veren Koç “Toplam tonajı 28 bin 155 ton olan LPG gemileri 38 bin metreküp sıvılaştırılmış gaz taşıyabiliyor. 183 metre uzunluğunda, 29,20 metre genişliğindeki Panama Bandıralı ikiz gemiler 13,5 mil hızla 18 ton, 16 mil hızla ise 28 ton fuel oil yakıyor” .

Gemilerin Panama Bandralı olarak hizmet vereceğini ve gemilerde Türk personelin çalışacağını da dile getiren Koç, “Negmar Denizcilik olarak Türkiye’nin bu konudaki stratejik ihtiyacını karşılamak amacıyla, bir sonraki adımda LNG (sıvı doğalgaz) gemisi siparişi vermeyi de planlıyoruz” diye konuştu.