Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:59   Güncelleme : 13-11-2014 17:59

5 bin Bulgaristan Geçiş Belgesi kimin cebinde?

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından yapılan açıklama da Bulgaristan’ın 5 bin adet transit geçiş belgesi verildiği bildirildi.

5 bin Bulgaristan Geçiş Belgesi kimin cebinde?

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından yapılan açıklama da Bulgaristan’ın 5 bin adet transit geçiş belgesi verildiği bildirildi. Ancak, Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı tarafından 20 Ocak 2014 tarihinde Türkiye’ye 10 bin adet transit geçiş belgesi verildiği iddia edildi.

Bulgaristan’dan 10 bin adet transit geçiş belgesini 20.01.2014 tarihinde Türkiye adına Rıza Doğan’ın teslim aldığı gelen iddialar arasında. Fakat Türkiye tarafında 5 bin adet geçiş belgesi alındığı söylenmekte, Türk araçları kapıda bekletilmektedir. Gazetecilik kimliğimiz ile sektör adına soruyoruz: Söylendiği gibi 5 bin adet transit geçiş belgesi nerer? Bu geçiş belgelerinin dağıtılmaması ve araçların orada bekletilmesi kimin işine yaramaktadır?

Öte yandan 30 Ocak 2014 tarihinde UND’den yapılan yazı açıklamada şu görüşe yer verildi: “Derneğimiz tarafından daha önce duyurulduğu üzere; 2014 yılında Bulgaristan ile teati edilmesi gereken tüm geçiş belgelerinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından, Bulgar makamlarına teslim edilmesine rağmen Bulgaristan makamlarınca 2014 yılının ilk yarısı için taşımacılarımıza verilmesi gereken 125.000 adet Bulgaristan transit geçiş belgesinden yalnızca 5.000 a ülkemize teslim edilmiştir. Söz konusu durum Bulgaristan tarafınca, ülkemizin transit geçiş belgesi kotasının azaltılması yönünde ülkemizi zor duruma sokmaya yönelik tehditkar bir girişimdir.”

Tüm sektör basına gönderilen ve 10 bin adet Bulgaristan’dan transit geçiş belgesi alındığı iddia edilen tutanak belgesi aşağıda ki gibidir