Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:59   Güncelleme : 13-11-2014 17:59

Konteyner taşımacılığına ağırlık verdi

Ceva Lojistik, 2013 yılında yaklaşık 800.

Konteyner taşımacılığına ağırlık verdi

Ceva Lojistik, 2013 yılında yaklaşık 800.000 TEU’luk konteyner taşımacılığı gerçekleştirdi. 2014 yılı için Türkiye'de teknolojik ve altyapı yatırımları yapma karara alan firma, dünya çapındaki 1200 ofisi ile konteyner taşımacılığına ağırlık verdi.

Dünyada konteyner taşımacılığında Ceva, Kuzey Amerika'dan Asya Pasifik ülkelerine, Avrupa'dan Güney Amerika ve Afrika'ya kadar 200'ü aşkın limanda hizmet veriyor.

"Uluslararası dev anlaşmalarla konteyner taşımacılığındaki iddiamızı ortaya koyuyoruz" Ceva Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Fuat Adoran, dünyanın önde gelen yiyecek üretici ve pazarlamacılarından H.J. Heinz Co. ile 5 yıllık anlaşma yaparak deniz taşımacılığında güçlü büyümelerini sürdürdüklerini söyledi.

Türkiye’nin stratejik konumuna karşın konteyner taşımacılığında kça geri de kaldığının altını çizen Adoran, şöyle devam etti: “Türkiye, coğrafi konum olarak ana ticari rotalara yakınlığı ile stratejik önem taşıyor. Bu anlamda Türkiye’nin bölgedeki aktarma yükleri çekme potansiyeli var. Son 5 yılda aktarma trafiğindeki artış da bu görüşü desteklemektedir. Türkiye’nin ana gemilere hizmet verebilecek limanlara ihtiyacı var. Ana limanlarda sadece fiziki altyapıya değil, aktarma yüklerin en kısa sürede aktarımını sağlayacak gümrük mevzuat kolaylıkları ve gümrük alt yapısına da ihtiyaç vardır."