Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 18:01   Güncelleme : 13-11-2014 18:01

Bayraktaroğlu; Biz büyük bir aileyiz

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği'nin (İSTAB) 10'uncu geleneksel iftar yemeği, Cemile Sultan Korusu'nda verildi.

Bayraktaroğlu; Biz büyük bir aileyiz

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği'nin (İSTAB) 10'uncu geleneksel iftar yemeği, Cemile Sultan Korusu'nda verildi. Yemeğin sponsorluğunu ise daha önceki yıllarda ğu gibi yine Anadolu Isuzu üstlendi. Çok sayıda davetlinin katıldı iftar programında Dernek Başkanı Bayraktaroğlu, "Biz büyük bir aileyiz. Tüm aile fertleri aynı masada ve mutluyuz" .

Boğaz'daki geleneksel iftar programına; İTO Başkanı İbrahim Çağlar, TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, TTDER Başkan vekili Mehmet Öksüz, İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım müdür yardımcıları, Oda ve dernek başkanları katıldı. Dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği davette kurucu üye ve eski başkanlarda hazır bulundu.

Başkan Bayraktaroğlu ve ekibi, davetliler ile tek tek ilgilenerek en güzel şekilde misafirperverliğini sergiledi. İftar öncesi Kur’an-ı Kerim okundu ve vaktin girmesiyle birlikte davetliler dualarla iftarını açtı. Birbirinden güzel ilahi ve kasidelerle davetlilere manevi duygularla dolu anlar yaşatıldı.

"İftar davetimizi Cemile Sultan tesislerinde yapmamızın özel bir sebebi var" diyen İSTAB Başkanı Ali Bayraktaroğlu, öncelikle bu mekanı görmeyen üyelere tanıtımı yapmak, daha sonra da İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın desteğiyle tesisin tüm İTO üyelerine açıldığının müjdesini vermek ğunu söyledi. Bayraktaroğlu, "Daha önce sadece aboneler kullanabiliyordu şimdi hepimiz burayı rahatça kullanabiliriz. Çok cüzzi bir katılımla" .

BİRİZ, GÜÇLÜYÜZ

Birlikteliğin önemine değinen Bayraktaroğlu, şöyle devam etti: "İSTAB 1992 yılında 9 tane firma sahibinin bir araya gelip kurduğu bir sivil toplum örgütüdür. Aradan 22 yıl geçti bugün İSTAB, İstanbul servis taşımacılığına yön veren firmaların oluşturduğu 312 tane aktif üyeye sahip. Huzurlarınızda 22 yıl boyunca İSTAB'a emeği geçen, İSTAB bayrağını ileriye taşıyan bütün başkanlara, bütün yönetim kurullarına teşekkür ediyorum. İSTAB olarak öncelikli hedefimiz, üyelerimizin de desteliğiyle teslim aldığımız bayrağı biraz daha ileriye taşımak. Birlik ve beraberlik bağlarımızı güçlendirdiğimiz bu güzel iftar sofrasında üyelerimiz ile bir arada olmaktan dolayı mutluyum. Cennetin bir kapısı vardır. Adı Reyyân'dır. Ve oradan sadece hakkıyla oruç tutan girebilir. Allah hepimize Reyyân kapısından cennete girmeyi nasip etsin."

ÇAĞLAR; YANINIZDAYIZ

Açlıkla tokluk arasındaki farkın bir dilim ekmek ğunu dile getiren İTO Başkanı Çağlar, asıl meselenin bir dilim ekmeği bulabilmek ğunu ifade etti. Çağlar, bir dilim ekmeğe muhtaç insanları, kalben anlayabilindiği ise bu ayın rahmetine uygun davranıldığını söyledi. "Gözün kıymetini âma olandan, sözün kıymetini lal olandan, ekmeğin kıymetini aç olandan, aşkın kıymetini hiç olandan öğreneceksin" diyen İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Ticaret Odası olarak İSTAB'ın tüm yaptıkları projede yanında klarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini açıkladı.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, "İftar sofrasını dost sohbetiyle zenginleştiren başta İSTAB Başkanı Ali Bayraktar olmak üzere tüm İSTAB üyelerine ve gönül dostlarına en içten dileklerimle şükranlarımı sunuyorum. İstanbul gibi büyük bir şehirde, trafiği yoğun olan bir kentte zor ve meşakkatli bir işin içerisindeniz. Biz en kıymetli varlıklarımız olan evlatlarımızı sizlere teslim ediyoruz. İş arkadaşlarımızı da sizlere teslim ediyoruz. Ve siz aracınızın güzel kapısından inşallah o kapınız Reyyân kapısı olur, oradan alıyorsunuz ve tekrar onları bize teslim ediyorsunuz. Bende bu ailenin bir mensubu olarak sizlerle gurur duyuyorum. Allah tekerinize taş değdirmesin. Yolunuz hep açık olsun." .