Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 18:01   Güncelleme : 13-11-2014 18:01

Havanıza dikkat edin!

Michelin’in sürücüleri lastiklerde düşük hava basıncının yarattığı tehlikelere karşı bilgilendirmek amacıyla sürdürdüğü “Lastiklerde Doğru Hava Basıncı” aktiviteleri 10.

Havanıza dikkat edin!

Michelin’in sürücüleri lastiklerde düşük hava basıncının yarattığı tehlikelere karşı bilgilendirmek amacıyla sürdürdüğü “Lastiklerde Doğru Hava Basıncı” aktiviteleri 10. yılında da sürücüleri bilinçlendirmeye devam ediyor. Mersin, Antalya, İzmir ve Bursa başlta olmak üzere bir çok ilde düzenlenen etkinliklerde Michelin uzmanları seçili noktalarda tüketicilerle buluştu. Uzmanlar, kullanıcılara lastikte doğru hava basıncı konusunda bilgi verdi.

Michelin’nden yapılan açıklamada, aktiviteler boyunca, sürücülerin lastikte doğru hava basıncı için yalnızca birkaç dakika ayırarak trafik kazalarını önemli ölçüde önleyebileceği anlatıldı.

KISA ZAMANDA HİZMET

“Lastikte Doğru Hava Basıncı” aktiviteleri kapsamında kurulan kontrol noktalarında kısa içerisinde sürücülerin lastik hava basınçları ölçülerek değerlendirildi. Ölçüm işleminin gerçekleşmesinin ardından tavsiyelerini paylaşan Michelin ekipleri, katılımcıların lastiklerinin hava basıncını araç üreticilerinin tavsiyelerine uygun olarak ayarladı.

ARAÇLAR TEHLİKE SEVİYESİNDE

Geçtiğimiz yıl Michelin tarafından 7 farklı noktada gerçekleştirilen ‘Lastikte Doğru Hava Basıncı’ aktivitelerinde toplam 3 bin 255 araca ulaşıldı. Yapılan kontrollerde, lastiklerin yüzde 37’sinin tehlikeli boyuttaki hava basıncı ile yola çıktığı ortaya çıktı. 2012 yılına kıyasla yüzde 32’den yüzde 37’ye çıkan rakamlar doğru hava basıncının önemini bir kez daha ortaya koydu.