Otomotiv
Giriş Tarihi : 21-11-2014 23:42   Güncelleme : 21-11-2014 23:42

Halkaya ‘Felek’te katıldı

Karadeniz bölgesinin önemli firmalarından Felek Otomotiv, Temsa ailesine katıldı. Firma, Samsun merkezli olarak Temsa markalı araçlara satış ve satış sonrası hizmeti verecek. Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Felek, “Temsa markalı araçlar, düşük yakıt tüketimi ile bölgemizdeki servis ve personel taşımacılarının yoğun tercih ettiği bir ürün haline gelmeye başladı. Biz de müşterilerimize Temsa avantajlarını yaşatabilmek için bayiliğini aldık” dedi.

Halkaya ‘Felek’te katıldı

2014 yılında küçük otobüs segmentinde pazar liderliğini elde eden Temsa, yeni hizmet noktaları oluşturmaya devam ediyor. Temsa bayiliğine katılan en son üye Felek Otomotiv .  Törenle Felek Otomotiv’in yeni hizmet noktasının açılışı yapıldı.

 

Törene Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl, Yurtiçi Otobüs Satış Müdürü Baybars Dağ, Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Ersan, Pazarlama Müdürü Mert Özkaynak, Bölge Satış Yöneticisi Fırat Bakır, Türkiye genelinden bayi sahipleri ve yöneticileri katıldı.

 

Güçlenerek büyüyoruz

 

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, 2014 yılını çok önemli başarılara imza atarak geride bıraktıklarını söyledi. Dinçer, “2014’ten Temsa olarak çok mutluyuz.  Prestij, Safir ve Avenue satışlarımız artarak sürüyor. Bu artış pazar payımızın da büyümesini sağlıyor. Yeni müşteriler ve büyüyen pazar payı bizi yeni hizmet noktaları oluşturmaya itiyor.  Samsun’da yeni bir iş ortağımızın bize katılışını kutluyoruz. Felek Otomotiv’in bize katacağı sinerji ile Karadeniz bölgesinde ve çevre illerde Temsa ürünlerini kullananların ve bu ürünü kullanarak para kazanan, evine ekmek götüren yeni taşımacı dostlarımızın oluşacağını biliyoruz.  23 yıldır otomotiv sektöründe hizmet veren ve bu bölgede saygın bir isme sahip Sayın Tevfik Felek ve ekibine “hoş geldiniz” diyor ve başarılar diliyorum” .

 

Müşterilerinin sesine kulak verdi

 

Temsa Prestij’lerin düşük yakıt tüketimi ve dayanıklılığı ile müşterinin tercihi olmaya başladığını belirten Felek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Felek, “Artık taşımacılar tasarruflu araç alma yönünde karar vermeye çalışıyorlar. Km başına maliyetlere baktıklarında müşterilerimiz Prestij araçların tasarruflu ğunu ifade ediyorlar. Yeni yatırım yaparken de, “Prestij’i filomuza katmak istiyoruz” ler. Bu talepler bizi Temsa bayiliğini almaya yöneltti. Prestij araçların ikinci el değerlerinin de çok iyi ğunu gördük” diye konuştu. 

 

Müşterisi güvenmek istiyor

 

Tevfik Felek, otobüs müşterisinin diğer müşteri gruplarından ayrıldığının altını çizdi. Otobüs müşterisinin daha zor bir müşteri ğunu ifade eden Felek, karşılıklı güven içerisinde çalışmanın avantajlarını anlattı. Felek, “Yakıtta cimri araçlar artık öncelikli tercih nedenleri . Bunun yanı sıra müşterinin size güven duyması lazım. Biz bu güveni oluşturduğumuzu düşünüyorum. Birde bu ülkenin en önemli değerlerinden Sabancı gibi bir kuruluşun markasını da yanınıza aldığınızda müşteriyi ikna etme süreciniz daha kolay hale geliyor” .

 

İkinci elde iyi bir pazarımız var

 

Artık otomotiv sektöründe sıfır satışların takas olmadan çok zor yapılır hale geldiğine dikkat çeken Tevfik Felek,  “Bizim de ikinci elde iyi bir pazarımız var. Türkiye’de bilinen bir markayız. Ayrıca otobüsü iyi bilen Satış Müdürü Fatih Yavuz arkadaşımız var. Müşteri sizden bir bilgi istediğinde siz ona cevap vermekte zorlanırsanız kaybedersiniz. Sahip ğunuz personelin kalitesi bu noktada ortaya çıkıyor” diye konuştu.

 

Satış sonrası hizmette verilecek

 

Prestij satışının yanı sıra satış sonrası hizmetler de vereceklerini belirten Tevfik Fikret, “Satış ve satış sonrasına yönelik 5 milyon TL’lik yeni bir lokasyan yatırımı da yapıyoruz. 300 bin TL’lik bir yedek parça stoğu oluşturacağız. Toplam personel sayımız 60 olacak. Serviste aynı anda 5 araca işlem yapılabilecek. Lokasyonumuzun bulunduğu bu yol, Karadeniz yolu ve Hopa’ya kadar gidiyor. Çok hareketli ve taşımacıların erişimlerinin çok kolay olacağı bir lokasyon. Şehir merkezine de 4 km mesafede” .

 

2015 hedefleri

 

2015 yılında 50 Prestij satışının üzerine çıkma hedefi belirlediklerini ifade eden Tevfik Felek, “ Çok geniş bir alanda faaliyet göstereceğiz. 50’nin üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz, ancak şu anda emin adımlarla ilerlemek istiyoruz.  Tekerleği olan her türlü aracı ikinci elde almak gibi bir avantaja da sahip ğumuz için otobüs yatırımı düşünen her müşteriye ulaşabiliriz. Erzincan’a, Van’a, Kayseri, Sivas, Kars buradan her bölgeye ulaşmak mümkün. Prestij satışının yanı sıra Safir satışının da yetkisini aldık” .

 

Felek Otomotiv


Felek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Felek, 1993 yılında Ordu Ünye’de başladığı otomotiv sektöründeki süreçle ilgili bilgiler verdi. Asıl mesleğinin tuhafiyecilik ve nakliyecilik ğunu belirten Tevfik Felek, “1990’lı yıllarda binek otomobil alım satımı da yapıyordum. 1993 yılında Cemil Yürür isminde arkadaşım binek otomobil bayiliğine yönelik bana ortaklık teklif etti. Bende otomotiv sektörüne bir şekilde atılmak istiyordum. Binek otomobil işi ile başladım. Birçok farklı markanın da bayiliğini aldık. 2000 yılında ortağımızla ayrıldık. Kardeşim Cem Felek ile 1 Ocak 2001 yılında Felek Otomotiv’i kurduk. 2004 yılında Samsun’da Mutsubishi Plaza’nın satıldığı bilgisi gelince, biz satın aldık. Samsun’a gelmek çok isabetli ve başarılı . Daha sonra müşterilerimin Temsa ürünlerine yönelik ilgisi beni, Temsa bayiliğine yöneltti ve bende müracaat ettim. Sağolsunlar onlarda kabul ettiler” .