Dernekler
Giriş Tarihi : 27-11-2014 12:40   Güncelleme : 27-11-2014 12:40

Esnaf Odası, yan gelip yapma yeri değildir

İstanbul Toplu Ulaşım Otobüsçüleri Derneği (İSTOD) Başkanı Zakir Uzun, Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası’nın yönetimini değiştirmek için imza toplamaya başlıyor.

Esnaf Odası, yan gelip yapma yeri değildir

Uzun, Esnaf Odası’nın önceki genel kurulunda yaptığı konuşmada, İsmail Yüksel’in yönetimine Aralık 2014’e kadar süre tanıyarak, odanın sektör adına olumlu bir adım ve gelişme gösteremediği durumda, yönetimi değiştirmek için imza toplayacağını dile getirmişti.

Zakir Uzun, o gün genel kurulda verdiği sürenin dğunu, Esnaf Odası’nın herhangi bir varlık gösteremediğini öne sürerek, “Aralık ayı itibariyle çalışmalara başlayacağım. İmza toplayarak mevcut yönetimin kötü gidişine dur diyeceğim” .
 
İSTOD Başkanı Uzun, şöyle konuştu: “Oda İstanbul'da 3 bin 100 otobüsü temsil eden bir kurumdur. Esnaf Odası, yan gelip yatma yeri değildir. Orası esnaf adına çalışacak bir kurumdur. Yaşanan sorunlar, yapılan çalışmalar ve hazırlanan teknik projelerle birlikte ilgili yerlere sunulmalı ve çözüm önerileri aranmalıdır. Esnafın isteklerine cevap verilmeli, taşımacılık için bürokrasi seferberliği acil olarak başlatılmalıdır. Oda'ya yılda bir gitmekle bu işler olmaz. Araç başına 10 bin TL zarar ettiğimiz bir pozisyonda, siz daha esnaftan neler bekliyorsunuz."
 
Zakir Uzun, esnaf seferberliğini başlattığını ve birlikte odayı düzeltmeye talip ğunu da sözlerine ekledi.