Otomotiv
Giriş Tarihi : 27-11-2014 18:02   Güncelleme : 27-11-2014 18:02

Ford’un Ankara bayisini açtı

Ford Otosan’ın Ankara Bayisi Kartaş; müşterilerine satış, servis ve yedek parça hizmetlerini aynı çatı altında vermek için inşa ettiği 3S tesisini hizmete açtı.

Ford’un Ankara bayisini açtı

 

Tesisin açılışını gerçekleştiren Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç; “Bugün yılda 415 bin adet araç ile Türkiye’nin en yüksek üretim kapasitesine sahip otomotiv şirketi haline gelen Ford Otosan, Türkiye’nin ticari gücü olarak göğsümüzü kabartmaktadır. 2014 yılını ‘Ticari Araç Yılı’ ilan etmiştik. 2015 yılını da ‘Otomobil Yılı’ ilan ediyoruz. Geçen hafta pazara sunduğumuz yeni Focus modeli bu önemli değişim sürecinin ateşleyicisi olacak.” .
 
Ford’tan yapılan açıklamaya göre, Ford Otosan müşterilerine satış, servis ve yedek parça olmak üzere tüm hizmetleri aynı çatı altında vermek için yeni bir tesis kuran Ford Kartaş açılış törenine, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Beypazarı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Ford Otosan’ın üst düzey yöneticileri katıldı.
 
"Courier 46 pazara ihraç edilecek"
 
Törende bir konuşma yapan Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, 49 yıllık işbirliklerinden ötürü Karaoğuz ailesine teşekkür etti. Ali Y. Koç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ford Otosan olarak ticari araç faaliyetlerimizde önemli bir yılı lamak üzereyiz. 2011-2014 yılları arasında gerçekleştirdiğimiz 1.6 milyar doların üzerinde yatırımlarımızın sonuna geldik. Bugün yılda 415 bin adet araç ile Türkiye’nin en yüksek üretim kapasitesine sahip otomotiv şirketi haline gelen Ford Otosan, Türkiye’nin ticari gücü olarak göğsümüzü kabartmaktadır. Şirketimiz, Transit modelinin yanısıra Transit Custom ve Tourneo Custom modelleri için de Avrupa’daki tek üretim merkezi olma misyonunu ve sorumluluğunu üstleniyor. Bu modeller, Avrupa’da son dönemde en çok tercih edilen ticari araç modellerinden biri olarak ihracatımızı olumlu yönde etkiliyor. Dünya pazarları için sadece Türkiye’de üretilecek ve 46 pazara ihraç edilecek Courier modelimize de, gelen tepkiler beklediğimiz üzere çok olumlu ve müşterilerimizin ilgisi ile bayilerimizin yüzünü güldürüyor. Mevcut talebe yetişmekte zorlanıyoruz. Türkiye’nin en genç ticari araç ürün gamına sahip olmak Ford Otosan için bir rekabet üstünlüğü yaratıyor.” .
 
Ali Koç: Bayilerimizden yana çok şanslıyız
 
Ford Otosan’ın yatırım yaparken bayilerinin de yatırımlarını sürdürmelerinden dolayı mutluluk duyduklarını, geleceğe dair inançlarının güçlendiğini söyleyen Ali Y. Koç, “Otomotiv perakendeciliğinde başarılı olmanın yolu müşterinize emsalsiz bir marka deneyimi yaşatmaktan geçiyor. En ileri teknolojilere sahip ekipmanlarla donatılan yeni tesislerimiz, markamızın imajını ve müşteri memnuniyetimizi çok daha ileri seviyelere taşıyor. Müşteri beklentilerini karşılamanın her geçen gün daha da zorlaştığı günümüzde; yenilikçi, yaratıcı, kaliteli, güler yüzlü ve çözüm üreten bir anlayışla hizmet verme konusunda bayilerimizden yana çok şanslıyız.” .
 
“2015 yılını ‘Otomobil Yılı’ İlan ettik”
 
Binek otomobil pazarında yeni modelleri ile atılımlarını sürdüreceklerini de belirten Ali Y. Koç, “2014 yılını ‘Ticari Araç Yılı’ ilan etmiştik. 2015 yılını da ‘Otomobil Yılı’ ilan ediyoruz. Geçen hafta pazara sunduğumuz yeni Focus modeli bu önemli değişim sürecinin ateşleyicisi olacak. Otomobil işimizin gelişmesinde büyük payı olan Focus; segmentine ilkleri sunan misyonu ile otomobil ürün gamımızın lokomotifi olmaya devam edecek.” diye konuştu.
 
Ford Kartaş Pursaklar bölgesinde hizmet verecek
 
Toplam 11.360 metrekare kapalı alana sahip olan Ford Kartaş’ın 3S standartlarındaki yeni tesisi, 1.300 m2 showroom, 5.500 m2 servis, 1.000 m2 yedek parça alanı ile Ford müşterilerine hizmet verecek. Pursaklar bölgesinde, Tevfik İleri Mahallesi Özal Bulvarı üzerinde yer alan tesiste; satış, servis ve yedek parça hizmetleri tek bir çatı altında verilecek.