Güncel Haber
Giriş Tarihi : 27-11-2014 18:23   Güncelleme : 27-11-2014 18:23

Hardox Wearparts pazarda

Dünya genelinde yaklaşık 9 milyon ton üretim kapasitesi ile özel çelikte lider şirketler arasında yer alan SSAB'nin yüksek dayanımlı çelikte teknoloji ve pazar lideri ürünü Hardox, kendine özel üretim ve satış kanalı Hardox Wearparts ile pazarını genişletiyor.

Hardox Wearparts pazarda

Geçtiğimiz aylarda 40. yaşını kutlayan Hardox, 40'tan fazla ülkede faaliyet gösteren 140'ı aşkın Hardox Wearparts merkezi ile son kullanıcıya kaliteli ve hızlı çözümler sunuyor. Dünya genelindeki Hardox Wearparts merkezleri,nin yüzde 80'i bağımsız işletmeciler tarafından işletilen Hardox Wearparts noktalarında, aşınma parçaları tedariğinden aşınma mühendisliği hizmetlerine, bakım ve montaj hizmetlerinden satış sonrası destek ve en küçük parçaları bile işleyebilme yeteneğine kadar tüm yerel çözümler en hızlı şekilde sağlanabiliyor.

 
Hardox Wearparts, ekipmanlarını aşınmaya karşı korumak için Hardox parçalara ihtiyaç duyan madenler, taş ocakları, geri dönüşüm tesisleri, termik santraller, çimento fabrikaları gibi son kullanıcılara parçaları en kısa sürede temin eden yapılanma olarak ortaya çıktı. Özellikle lojistik açıdan işletmelere büyük bir fayda sağlayan bu merkezler, çok küçük parça Hardox'a ihtiyaç duyan son kullanıcılara hızlı işlenmiş ürün temini açısından kça önemli bir merkez.
 
Yaklaşık bir yıllık adaylık süreci sonrasında Hardox Wearparts merkezi olmaya hak kazanan adaylar, adaylık süreçleri boyunca gerekli teknik eğitimlerini ve yatırımlarını lıyor. Güçlü bir marka ve uluslararası bir işletmenin partneri olma ayrıcalığının yanı sıra SSAB'nin Hardox Wearpart'lara sunduğu avantajlardan bazıları; parça taleplerini anında yanıtlama, pazarlama desteği, tabela, eğitim, reklam, bölge koruması ve web sayfalarından satış desteği olarak sayılabilir.
 
Geniş ürün gamı Hardox'ta
 
SSAB'nin aşınma dirençli plakalarının markası olan Hardox'un en önemli özelliği, tokluğu en yüksek aşınma plakası olması... Aşınma dirençli plakalarda dünyanın en geniş ürün gamına sahip Hardox'da 400 Brinell ile 650 Brinell sertlik aralığında ve 0,7 mm - 160 mm kalınlık aralığında plakalar temin edilebiliyor. Özellikle damper, iş makinesi ataşmanı, maden makineleri üreticileri ve madenler, çimento fabrikaları, taş ocakları gibi son kullanıcılar tarafından ekipmanların aşınmaya karşı korunması amacıyla kullanılan Hardox, dünyaca ünlü İsveç çeliği kalitesini kullanıcısına sunuyor. İsveç'in kuzeyindeki madenlerden temin edilen dünyanın en temiz demir cevheri ve yine dünyanın en temiz kömür madenlerini kullanan SSAB, çeliklerin içerisinde istenmeyen elementleri en düşük seviyeye indirerek, tokluğu en yüksek seviyeye çıkarmaya olanak sağlıyor.
 
Hardox maden sektörünün verimliliği artırıyor
 
Hardox'un madencilik sektörüne sağladığı özellikler, maden rezervleri bakımından kça gelişmiş bir ülke olan Türkiye'de SSAB'nin hızla büyümesine olanak sağlıyor. Hardox'un madencilik sektörüne sağladığı faydalar sebebiyle, Hardox Wearparts için birinci pazar madencilik... Birçok sektörde verimliliği artıran Hardox, madencilik sektöründe de aşınma kaynaklı duruşları azaltarak verimliliği en üst düzeye taşıyor. Her madenin farklı aşındırıcı etkilerine karşı aşınmayı en aza indirecek malzemeyi ürün gamında bulunduran Hardox, en çok kırıcı ve besleyici astarlarında, şutlarda, yükleyici kovalarında, maden damperi astarlamasında kullanılıyor.
 
Son dönemlerde sürtünme ve darbe aşınmasının göründüğü uygulamalarda Hardox 550 ve Hardox 600 ürünleri çok iyi sonuç vererek 2-3 kat daha fazla dayanıklılık gösterebiliyor. Konu ile ilgili düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Aşınma Servisleri Müdürü Dinçer Dinç "Türkiye, ciddi ve kaliteli maden rezervlerine sahip, yer altı kaynakları yönünden dünya madenciliğinde adı geçen 132 ülke arasında toplam üretim değeri itibariyle ilk 20 içinde yer alırken, maden çeşitliliği itibariyle 10'uncu sırada yer alıyor. Türkiye başta endüstriyel ham maddeler olmak üzere, metalik madenler, enerji ham maddeleri ve jeotermal kaynaklar açısından zengin bir konumda. Son yıllarda yapılan yatırımların artması ve bu madenlerin işlenmeye başlanması ile sektörde ciddi bir büyüme söz konusu" .
 
Günümüzde dünyada ticareti yapılan 90 çeşit madenden 77'sinin Türkiye'de ğunu ifade eden Dinç, bu alanda Hardox Wearparts merkezleri ile etkin varlık göstereceklerini belirtti. Nitelikli ürün temininin önemini de vurgulayan Dinçer Dinç, yüksek aşınma mukavemeti ile 2-3 kat daha fazla dayanıklılık gösteren Hardox 550 veHardox 600 ürünlerinin madencilik sektörünün önemli bir layıcısı olacağının altını çizdi.
Yüksek enerji tasarrufu
 
SSAB ürünlerinin yüksek mukavemete sahip olması sebebiyle normalden yüzde 40-50 daha az çelik kullanılarak daha yüksek mukavemet ve performans elde edilebiliyor. Bu özelliği ile sıklıkla tercih edilen Hardox, tokluğu en yüksek aşınma plakası olarak çevreye olan zararı en aza indiriyor ve ekipmanlarda sağladığı hafiflikle yakıt ekonomisinde de artı değer oluşturuyor.
 
Artık Hardox Wearparts'lar daha güçlü
 
Hardox Wearparts merkezleri, bölgelerinde son kullanıcıların aşınma kaynaklı ihtiyaçlarını hızlıca karşılamanın yanı sıra lojistik açıdan hızlı temini sağlayabilen,olası aksaklıkları giderebilme yeteneğine sahip partnerler olarak öne çıkıyor. Hardox Wearparts merkezleri sadece Hardox ürünü değil, bunun yanında döküm, krom karbür plakalar, aşınma dirençli borular, tırnak ve adaptörler gibi diğer aşınma malzemesi ihtiyaçlarını da karşılayabiliyor.